Kauraisat Yosa välipalat
Tutustuin kotimaisen Bioferme Oy:n valmistamiin Yosa kauravälipaloihin Meidän Viikonloppu messuilla, jossa heidän tuotteensa olivat iloisesti edustettuina luomuosastolla.
Messuilla pääsimme maistamaan kahta makua, joista toiseen ihastuimme oitis, vaikkei siinä toisessakaan todellakaan mitään vikaa ollut!
Tuo makuelämys innoitti ostamaan loputkin luomuiset maut ja nyt koko makukimara on testattu ja hyväksi havaittu. Se lempimaku on kuitenkin yhä sama.
Biofermen tarina alkaa jo vuodesta 1977, jolloin yhtiön perustaja Merja Scharlin aloitti hedelmämehujen puristamisen kotitalonsa pieneen autotalliin perustetussa 42 neliömetrin elintarviketilassa.
Lähiseudun asukkaat työllistivät pientä mehuasemaa tuolloin ja Merja Scharlin perustama pieni yritys oli pian kaikkien huulilla. Yritys pyörähti käyntiin nimellä Piispanristin mehuasema, mutta muutti nimensä fermentoitujen tuotteiden myötä Bioferme Oy:ksi.
Yosa-tuotannon käynnistyessä 1995, syntyi myös ainutlaatuinen uusi tuote, sillä Yosa oli ensimmäinen tuote maailmassa, joka valmistettiin fermentoimalla kauraa probioottisilla maitohappo- ja bifidobakteereilla.
Yosa kauravälipala pohjautuu Laatokan karjalaiseen perinneruokaan kiesaan. Kiesa on Karjalassa perinteisesti valmistettu kaurakiisseli.
Tuoteperheenä kotimainen, Kaarinassa valmistettava Yosa on monipuolinen ja sarja sisältää niin luomua kuin tavanomaisestikin tuotettuja herkkuja.
Luomuisia kauraisia välipalamakuja on neljä: Punaiset marjat, Paratiisi, Mustikka-Banaani sekä meidän perheemme ehdoton suosikki: Sitrus.
Yosat saivat muuten kunniamaininnan vuoden suomalainen elintarvike kilpailussa vuonna 1997, mutta myös Biofermen valikoimiin kuuluvat smoothietkin ovat niittäneet mainetta, kun Vuoden Luomutuote 2009 kunniamaininnan sai Yosa Mango-Vanilja-Smoothie jaMango-Vanilja- sekä Vadelma-Punaherukka-Smoothiet puolestaan voittivat Vuoden Tähtituote 2009 kilpailun vähittäiskauppatuotteiden sarjan.
Yosa-perhe on raikas ja hyväntuulinen niin pakkaukseltaan kuin sisällöltäänkin ja messuista lähtien on ihanan samettinen sitrus päätynyt ostoskoriimme aina lasten herkkupäivänä ja vaihtelun vuoksi joskus joku muukin luomuinen maku.
Maut ovat tunnistettavia, hedelmäisiä ja marjaisia ja maidottomuutensa vuoksi Yosat sopivat niin laktoosi-intolerantikoille kuin maitoallergikoillekin sekä niille, jotka eivät muuten vain maitoa ruoavalioonsa kaipaa. Yosat eivät myöskään sisällä soijaa ja ovat täysin kasviperäisiä.
Bioferme käyttää sähköntuotantoonsa vesivoimaa ja pakkauksetkin ovat hyvin kierrätettävissä: pahvikääre sujahtaa pahvinkeräykseen, itse purkki energiajakeeseen ja kansi metallinkeräykseen.
Yosien myötä olemme me aikuisetkin alkaneet kaivata omaa herkkupäiväämme. 🙂
Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.
Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.
4 Comments
60luvunnahkahousut.com
Minä tykkään myös noista kovasti ja ostelen niitä usein vaikkei mulla olekaan mitään niitä laktoosivaivoja. Mun lemppari on myös sitrus <3
Maria/Luomulaakso
Nämä ovat kyllä tosi herkullisia laktoosivaivoilla tai ilman. 😀 Ja sitrus on ihan paras! <3
Lovelyladylinnaea
Tykkään! Meillä laitetaan tuota myös maitoallergisen pienen kakun väliin. On ihan mahdottoman hyvää! Aina löytyy meillä kaapista. Jogurtin osto on jäänyt vähemmälle.
Maria/Luomulaakso
Enpä olekaan vielä kakun välissä testannut. Ehkä pitäisi. Voisin kyllä kuvitella, että olisi oikein hyvää siinäkin tarkoituksessa. Kiitos vinkistä! <3