Arki,  Erityislapsi,  Lapset,  SI-terapia

Kuulumisia SI-terapiasta

Meillä on takana jo aika monta kertaa SI-terapiaa. Instagram-tilini seuraajat ovatkin jo päässeet näistä kerroista osallisiksi muutaman kuvan muodossa. 🙂

Pienimmäinen on nauttinut jokaisesta käynnistä aivan suunnattomasti ja viimeksi sinne matkatessamme taittui reitti autolta terapiaan puolijuoksua eikä äiti meinannut enää pysyä perässä, vaikka käsikädessä kuljimmekin. 😀

Kuulumisia SI-terapiasta

SI-terapia on ollut meille ihan paras juttu pitkään aikaan. Se on tuonut lisää tietoa lapsesta ja hänen ominaisuuksistaan sekä tämän hetkisistä haasteista, mutta näiden lisäksi myös roppakaupalla iloa. SI-terapia onkin kaiken jännittävyyden lisäksi ihan puhdasta iloa! Eivätköhän kaikki olisi iloisia ja pomppisi tasajalkaa, kun onnistuu ylittämään itsensä ja voittamaan vaikeuden, joka on alkuun tuntunut aivan ylitsepääsemättömältä.

Viime kerralla riemuitsimme puolapuiden kiipeämisennätyksestä, sillä haparoivan ja epäröivän alun jälkeen päästiinkin pidemmälle kuin koskaan ennen ja korkea paikkakaan ei enää pelottanut yhtä paljon kuin oli alkuun tehnyt.

siterapia01

Erityisen iloinen olen, että olen saanut seurata jokaista terapiakäyntiä vierestä. Se on tarjonnut paljon tietoa ja uskomattoman mahdollisuuden nähdä, kuinka lapsi erilaisiin ärsykkeisiin reagoi ja kuinka hän tilanteissa toimii. Äitinä olen hyvin kiitollinen tästä mahdollisuudesta oppia keinoja auttaa lastani. Minulle se on ensiarvoisen tärkeä asia, sillä olen aina halunnut tehdä jotain asioiden eteen. Niin se oli jo vanhemman lapsen terapiataipaleen alkaessa. Itselleni tuli parempi olo, jos pystyin oppimaan jotain, joka auttoi ja helpotti lapseni arkea.

Vaikka oman aistihuoneemme rakentaminen onkin nyt katto-ongelmien myötä ottanut takapakkia ja on hetken aikaa tauolla,  niin silti suunnitelmat rullaavat taustalla. Välineitä etsitään innokkaasti ja edullisiakin vaihtoehtoja on onneksi löytynyt jo aika mukavasti. Maltan tuskin odottaa, että päästään huoneen maalaamisvaiheeseen ja pian sen jälkeen sitten sisustuspuuhiin, mutta muutama hetki kyllä ehtii vierähtää ennen kuin saadaan valmista. Voi olla, että ollaan jo keväässä silloin tai ehkä vähän pidemmälläkin. Saa nähdä, millaisella aikataululla pystymme etenemään.

Nyt kuitenkin nautitaan isoista ja pienistä onnistumisista!real time web analyticsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


4 Comments

 • Piittala83

  Hei.Minkälaisia haasteita teidän pienellä on?Kuka kirjoitti lähetteen terapiaan?Esikoinen kohta 8v minusta tarvitsisi tuollaista terapiaa en oo vaan älynny että tuollaistakin on…Ja edelleenki oot mun mielestä mahtava äiti ja aivan älyttömän ahkera ihminen!❤

  • Maria/Luomulaakso

   Hei,

   Tällä hetkellä pienimmäisen tutkimukset ovat kesken tämän aistipuolen osalta, mutta matkalla on näkynyt erilaista tapaa käsitellä aistimuksia. Esim. korvat peitetään heti, kun kuulu kovempi tai häiritsevä ääni ja tämä tarkoittaa mm. vessan vetämistä ja sen sellaista. Vaatteet eivät tunnu mukavilta päällä yms. ja mieluummin juoksenteleekin alasti. 😀 Tässä pintaraapaisu asiaan.

   Lähete saatiin kunnan toimintaterapian kautta, jossa ensin oli jakso. Noita terapioita on kovin monelaisia nykyään. Meillä siis tämän SI-terapian lisäksi myös puheterapia ja käyttössä kommunikaatiokansio. Moni aistilapsen vanhempi on sanonut, että myös ratsastusterapia on ollut hyvä, mutta siitä ei meillä ole kokemuksia.

   Kannattaa ehdottomasti ottaa asia esiin ja kysyä voisiko lähetteen saada. Toimintaterapiakin auttaa monilla SI-pulmissa, sillä yhtymäkohtia SI-terapiaan on paljon, mutta kyllä ainakin meillä SI-terapia puolustaa paikkaansa. Ollaan ehkä ensimmäisen kerran ikinä aivan oikeassa paikassa. En tosin tarkoita, etteikö puheterapia ja toimintaterapia olisi olleet tarpeen, mutta vuosien kokemuksten perusteella (vanhemmilla lapsilla samanlaisia juttuja) ei ole koskaan ennen tuntunut tältä.

   Ja kiitos. ❤ Ihanhan tässä punastuu noin vuolaista kehuista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.