Elintarvike,  Kokemuksia luomu-/ekotuotteista

Kauraisat Yosa välipalat

Tutustuin kotimaisen Bioferme Oy:n valmistamiin  Yosa kauravälipaloihin Meidän Viikonloppu messuilla, jossa heidän tuotteensa olivat iloisesti edustettuina luomuosastolla.

Messuilla pääsimme maistamaan kahta makua, joista toiseen ihastuimme oitis, vaikkei siinä toisessakaan todellakaan mitään vikaa ollut!

Tuo makuelämys innoitti ostamaan loputkin luomuiset maut ja nyt koko makukimara on testattu ja hyväksi havaittu. Se lempimaku on kuitenkin yhä sama.

Kauraisat Yosa välipalat

Biofermen tarina alkaa jo vuodesta 1977, jolloin yhtiön perustaja Merja Scharlin aloitti hedelmämehujen puristamisen kotitalonsa pieneen autotalliin perustetussa 42 neliömetrin elintarviketilassa.

Lähiseudun asukkaat työllistivät pientä mehuasemaa tuolloin ja Merja Scharlin perustama pieni yritys oli pian kaikkien huulilla. Yritys pyörähti käyntiin nimellä  Piispanristin mehuasema, mutta muutti nimensä fermentoitujen tuotteiden myötä Bioferme Oy:ksi.

Kauraisat Yosa välipalat

Yosa-tuotannon käynnistyessä 1995, syntyi myös  ainutlaatuinen uusi tuote, sillä  Yosa oli ensimmäinen tuote maailmassa,  joka valmistettiin fermentoimalla kauraa  probioottisilla maitohappo- ja bifidobakteereilla.

Yosa kauravälipala pohjautuu Laatokan karjalaiseen perinneruokaan kiesaan. Kiesa on Karjalassa perinteisesti valmistettu kaurakiisseli.

Tuoteperheenä kotimainen, Kaarinassa valmistettava Yosa on monipuolinen ja sarja sisältää niin luomua kuin tavanomaisestikin tuotettuja herkkuja.

Luomuisia kauraisia välipalamakuja  on neljä: Punaiset marjat, Paratiisi, Mustikka-Banaani sekä meidän perheemme ehdoton suosikki: Sitrus.

Yosat saivat muuten  kunniamaininnan vuoden suomalainen elintarvike kilpailussa vuonna 1997, mutta myös Biofermen valikoimiin kuuluvat smoothietkin ovat niittäneet mainetta, kun Vuoden Luomutuote 2009 kunniamaininnan sai  Yosa Mango-Vanilja-Smoothie jaMango-Vanilja- sekä Vadelma-Punaherukka-Smoothiet puolestaan voittivat Vuoden Tähtituote 2009 kilpailun vähittäiskauppatuotteiden sarjan.

Kauraisat Yosa välipalat

Yosa-perhe on raikas ja hyväntuulinen  niin pakkaukseltaan kuin sisällöltäänkin ja messuista lähtien on ihanan samettinen sitrus päätynyt ostoskoriimme aina lasten herkkupäivänä ja vaihtelun vuoksi joskus joku muukin luomuinen maku.

Maut ovat tunnistettavia, hedelmäisiä ja marjaisia ja maidottomuutensa vuoksi Yosat sopivat niin laktoosi-intolerantikoille kuin maitoallergikoillekin sekä niille, jotka eivät muuten vain maitoa ruoavalioonsa kaipaa.  Yosat eivät myöskään sisällä soijaa ja ovat täysin kasviperäisiä.

Bioferme käyttää sähköntuotantoonsa vesivoimaa ja pakkauksetkin ovat hyvin kierrätettävissä: pahvikääre sujahtaa pahvinkeräykseen, itse purkki energiajakeeseen ja kansi metallinkeräykseen.

Yosien myötä olemme me aikuisetkin alkaneet kaivata omaa herkkupäiväämme.  🙂

 shopify analyticsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.