Joulu,  Naposteltavat,  Ruokakorin Reseptit

Jouluiset mantelimakeiset

Viime vuonna pääsin maistelemaan maustettuja mantelimakeisia ja pitihän niitä päästä kokeilemaan ihan itse. Tämä resepti syntyikin muutaman kokeilun tuloksena ja piti kirjata ylös reseptivihkooni.

Mantelimakeiset valmistuvat nopeasti ja ovat varsin mainio lahja, kun ne pakkaa kauniisti pussiin tai purkkiin. Tuskinpa kukaan voi vastustaa ihanan mausteisilta tuoksuvia manteleita. Näillä onnistuu loihtimaan joulun, vaikka juhannuksena!

Tänä jouluna meidän lasten pakettien joukkoon sujahtaa joulunamuina ainakin näitä sekä ihan tavallisia sokerimanteleita. Karkkipusseja ei lasten joulutoivelistalla enää ollutkaan! Erilaiset manteli – mausteilla ja ilman – kuuluvat meidän jouluumme.

Jouluiset mantelimakeiset

2 dl kuorimattomia manteleita
vajaa 1dl sokeria
3 tl (tai maun mukaan) piparkakkumaustetta
hiukan vettä

1. Laita kaikki ainekset kattilaan ja anna poreilla sekoitellen. Varo, ettei massa pala.
2. Kun neste alkaa olla haihtunut ja massa on muuttunut tahmeaksi, paksuksi puuroksi on se valmis kaadettavaksi kuumuutta kestävälle alustalle. Itse käytän uunipannua.
3. Kaada massa ja sekoittele sitä puuhaarukalla tai -lastalla. Sokeri alkaa pian kuivua ja muuttua vaaleammaksi. Kun mantelit eivät enää tartu kiinni toisiinsa voit lopettaa sekoittamisen ja jättää herkut jäähtymään.

Halutessaan manteleita voi maustaa vahvemminkin, mutta tämä oli lasten mielestä paras maustemäärä. Itse kaipaisin käyttämääni piparkakkumausteeseen enemmän kanelia, joten taidanpa tehdä sellaisenkin satsin jouluksi, johon lisään pienen määrän kanelia muun mausteen lisäksi. Ja totta ka piparimausteensa voi sekoitella ihan itsekin!

Jouluiset mantelimakeiset


web counter

5 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.