Arki

Kannuja ja kankaita

Vihdoin saimme hoidettua kaikki viikon “ylimääräiset” asiat, jotka vaativat kotoa poistumista  ja nyt ei enää tarvitse liikahtaa kotoa yhtään mihinkään – ennen kuin taas ensi viikolla.

Kauppareissulla kävimme nyt vähän kauempana ja täytimme ruokakaappiin ilmestyneitä koloja. Matkalla  jaksoin  sadatella mielessäni jälleen kerran sitä, että ihmiset parkkeraavat lapsiperheille tarkoitetuilla paikoille vain siksi, että ne siinä ovat. Onkin sitten mukavaa ahtautua lasten kanssa sellaiseen normaaliin kapeaan parkkipaikkaan ja miettiä, kuinka kaikki saadaan autosta ulos. No, parkkipaikat ovat ikävän kapeita kenelle tahansa, mutta autolastilliselle lapsia ne normipaikat ovat tosi kurjia. Etenkin, jos käytössä on turvaistuimia tai -kaukaloita. Onneksi hetken aikaa odottamalla saatiin lapsiperhepaikka käyttöön. 🙂

Mutta juu, minua ottaa välillä suunnattomasti päähän ihmiset, jotka parkkeeraavat väärille paikoille ja pääni sisällä murisenkin sitten ihan itsekseni.

Kannuja ja kankaita

Kaupassa törmäsin myös johonkin ihanaakin ihanampaan, kun ruokaostosten lomassa poikkesin kippokappo-osaston kautta. En ollut siellä pitkään aikaan tullut käyneeksi.

Näin jotain, minkä hyllyyn jättäminen kirpaisi, mutta minkäs teet. Kun säästetään niin säästetään. Napsaisin kuitenkin kuvan muistoksi. 🙂 Tuollainen Myykannu kyllä kelpaisi.

Kannuja ja kankaita

Ruokaostosten jälkeen pistäydyimme vielä Hyvinkäällä sijaitsevaan Kangastukkuun. Heidän valikoimansa on aikas huima! Vauvakilojen karistua (ja yhä karistessa) on välillä pakko tehdä joitain uudistuksia vaatekaapin suunnalla, vaikka kuinka säästettäisiinkin. Ilman vaatteita tai sellaisissa vaatteissa, jotka putoavat päältä ei taida olla asiaa ihmistenilmoille.  😉 Tällä kertaa minä en löytänyt sopivaa kangasta, mutta mummi sai kauan kaipaamansa housukankaan.

Kannuja ja kankaita

Tuota kangastukkua kyllä suosittelen lämpimästi kaikille. Hinnat ovat edulliset, valikoima laaja niin kankaissa, koristenauhoissa, pitseissä, napeissa ja oikeastaan ihan kaikessa. Pääasiassa tuolta saankin hankittua kaiken, mitä tarvitsen. Toinen käyttämäni paikka on Kankaita.com, jonka toimitus on aina ollut jouhevaa ja valikoima monesti erilainen kuin muualla. Niin ja tietenkin Ompelijanmaailma! Sen olin ihan unohtaa! Mahtava valikoima kaikenlaista ja sieltä on muuten sovitusnukkenikin peräisin. En vain verkkokauppaa hetkeen aikaan käyttänyt niin ei heti muistunut mieleen!

Vielä jokunen vuosi sitten hain puuvillapitsejä eräästä järvenpääläisestä pikkuliikkeestä, jonka nimeä en enää muista. Puodin valikoima oli aivan mahtava, mutta sekin lopetti ja sen jälkeen ei ihan vastaavaa paikkaa ole enää löytynyt. Harmi. Onneksi normi kangaskaupoistakin niitä löytyy, vaikka ei samanlaista valikoimaa.

Mistä sinä ostat kankaasi? Netistä vai kivijalkaliikkeestä? Vinkkaa hyvästä kaupasta!


site statsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


6 Comments

 • Johanna

  Onpa hieno myykannu 🙂

  Mun on pakko tunnustaa, että en ompele (muuta kun jotain korjausjuttuja käsin). Eli meillä ei ole konetta. Tosin tässä juuri vähän aikaa sitten juttelin ystäväni kanssa aiheesta, ja aloin vakavasti harkitsemaan ompelukoneen ostoa. Olisi kiva itse ommella. 🙂

  • Maria/Luomulaakso

   Ompeleminen on mukavaa, mutta en osaa sitä läheskään niin hyvin kuin haluaisin ja ainakin itse koen muotolaskosten tekemisen itselleni hyvin hankalaksi sovitusnukesta huolimatta. Toki se auttaa, mutta ei aina riitä pelastamaan tilannetta.

   Ompelukone on kyllä mukava ja kätevä, mutta ei voita sitä ihanaa käsin ompelemisen rauhallista tunnelmaa. 🙂

  • Maria/Luomulaakso

   Ehkä himpun verran. 😉 Taidat oikeasti olla ainoa tietämistäni ihmisistä, joka ei niistä pidä. En tosin ole kyllä kaikilta tullut kyselleeksi Muumeista! 😀 Ei niistä tosin ole pakko pitää. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.