Jogurttikastike
Jogurttikastike toimii monessakin eri ruuassa. Itse tykkään siitä erityisen paljon pitaleivissä ja ihan ruisleivän päällä, mutta tarvittaessa se toimii myös salaatinkastikkeena tai lihan kanssa.
Meillä tämä on lähes joka päiväisessä käytössä. Juureen leivotun ruisleivän päällä jogurttikastike toimii mainiosti vaikka ihan sellaisenaan, mutta mahtavan herkun siitä saa, jos siivuttaa leivän päälle vielä lisäksi vaikkapa kurkkua. Erilaiset salaatit ja muut vihreät sekä paprika ja tomaattikin toimivat todella hienosti.
Jogurttikastike valmistuu nopeasti ja vaivattomasti ja aineksetkin ovat yksinkertaiset. Tavallisesti käytän tässä itsetehtyä ketsuppia, mutta myös kaupan luomuketsupit ovat toimineet hyvin. Silloin maku on ollut ehkä himpun verran makeampi.
300 g jogurttia
20-30 g ketsuppia
1 tl paprikaa
mustapippuria myllystä
2 hyppysellistä suolaa
2-3 valkosipulinkynttä
1. Sekoita kaikki ainekset keskenään, anna tekeytyä tunnin pari jääkaapissa ja nauti.
Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.
Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.