Hunaja,  Leivonta,  Ruokakorin Reseptit

Hunajainen Laskiaispulla

Laskiaispullat ovat herkkua ja niin on tämäkin versio, joka kyhättiin keittiössämme tänään perinteisten pullien ohella. Tässä versiossa supisuomalainen pulla kohtaa tuoksuvan Kreetan.

hunajainen laskiaispulla

Näiden pullien juju on täytteessä, joka vie kielen menessään ja tuo kesän muistot mieleen. Kreetalainen timjamihunaja sulostutti pulliamme ja tulimme samalla luoneeksi perheellemme uuden laskiaisperinteen.  Hunajalla täytetyt laskiaispullat. Herkkua jokaisella haukkauksella.

Eri makuisilla hunajilla saat aina hiukan erilaisen lopputuloksen. Suosittelen lämpimästi timjamihunajaa, appelsiininkukkahunajaa sekä akaasiahunajaa, jotka ovat omat suosikkini. Eikä toki sovi unohtaa kotimaisia herkkuhunajiammekaan!

Laskiaispullat voit tehdä seuraavalla ohjeella tai sitten juureen, jolloin ei tarvitse käyttää lainkaan hiivaa vaan villihiivat tekevät kaiken työn. Ohjeen löydät täältä.

500 g maitoa
50 g tuorehiivaa
3 munaa
2 tl suolaa
n. 200 g sokeria
n. 1000-1200 g vehnäjauhoja
n.200-250 g sulatettua voita
(3 tl kardemummaa)

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva.
2. Sekoita nesteen ja hiivan joukkoon kananmunat, suola sokeri, (kardemumma) ja suurin osa jauhoista. Vaivaa.
3. Lisää jauhoja tarpeen mukaan. Vaivaa. Lisää sulatettu voi ja jatka vaivaamista. Lisää jauhoja, jos tarpeen. Katso kuitenkin, että et tee liian kovaa taikinaa, sillä pehmeästä pullataikinasta tulee herkullisemmat pullat. Anna kohota noin tunti.
4. Leivo pulliksi (n. 24 kpl), kohota pellillä liinan alla. Voitele kananmunalla ja paista  200-225 asteessa 15-20 minuuttia.
5. Anna pullien jäähtyä hyvin ja leikkaa ne sitten kahteen osaan, hattupuoli pienemmäksi. Vatkaa kerma ja mausta haluamallasi tavalla.
6. Täytä pullat kermavaahdolla ja  haluamallasi hunajalla.

Reseptiä voi muutella vaihtamalla jauhoja. Speltti on yksi hyvä vaihtoehto, mutta perinteisemmän pullan makua saa vaikkapa hiivaleipävehnäjauhoilla. Voit myös tehdä hunajaisemman version korvaamalla sokerin hunajalla osaksi tai kokonaan. Itse laitan välillä sokerin tilalle n. 1-1,5 dl hunajaa. Jos laitat hunajaa runsaasti muista paistaa pullia hieman pidempään miedommalla lämmöllä.

hits counterSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.