Arki,  Luomu,  Ruoka

Hintojen päivitystä Pikku Tiikerin kanssa

Kuva_pikkutiikeri1Viime viikoina olen päässyt enemmän kiinni arkeen. Kaupassa käynnit ovat alkaneet sujua ja arjen pyöritys sujuu taas himpun verran helpommin. Isoa ihmetystä ovat aiheuttaneet nousseet hinnat. Vuosi sitten hinnat olivat alhaisemmat ja nykyinen ostoskorin hinta kassalla lähinnä hirvittää!

Taapero on ollut iloisesti kaupassa mukana ja hän onkin ihastuttanut tiikeriasussaan paikallisten kauppojemme henkilökuntaa. Viimeksi pikkuinen toimi hienosti apulaisena ja kantoi fetaa aina kassalle saakka. Kaupassa kysellään jo mihin olen Pikku Tiikerini jättänyt, jos kauppaan ilman häntä saavun. 😀

Suursiivouksen ohella projektiksi on noussut ostoslistan hintapäivitys ja muu hienosäätö. Nyt tietokoneelle on naputeltuna listat eri ryhmiin kuuluvista tuotteista sekä hintatiedot ja lisäksi vielä se, mistä kyseinen tuote kannattaa ostaa. Kuuden hengen taloudessa pitää olla aikamoisen tarkkana.

Yllätys ei ollut, että Prismassa moni hinta oli edullisempi kuin esimerkiksi K-ryhmässä. Silti, vaikka Prismojen valikoima aika kattava onkin, jää muutamia tuotteita puuttumaan ja siksi muutaman tuotteen kohdalla joutuukin turvautumaan nettikauppoihin. Onneksi valikoima niidenkin suhteen on jo aika huima ja muutaman vuoden takainen tilanne on vain muisto. Googlettamalla hakuun osuu monen monta luomukauppaa ja niistä olikin sitten kohtuu helppo alkaa mieleistään valita.

Tällä hetkellä suosikiksi tuntuu nousseen tamperelainen Luomulaatikko, josta jo vuonna 2011 kirjoitin. Hinnat tuntuvat olevan aika kohtuulliset.  Postikulutkaan eivät ole ihan pahat ja parasta on ehdottomasti se, että heidän valikoimissaan on myös isoja pakkauksia suurtalouskäyttöön. Hyvin ne sopivat myös isolle perheelle! Kilohintakin on yleensä isoissa erissä halvempi. Luomua eivät osta enää vain sinkut vaan lapsiperheet yhä kasvavassa määrin ja heille 250g lasagne levyjä ei ehkä ole riittävästi. Joka tapauksessa ruokaa kuluu nopeammin isommat määrät ja isot pakkauserät puolustavatkin hyvin paikkaansa. Lisäksi ruokakulujen hallinnassa on hyvä ottaa huomioon sekin, ettei postikuluihin upota liian suuria summia. Suunnittelu auttaa ja minimoi kuluja.


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.