Erityislapsi,  Välineet erityiseen arkeen

Feissaussuojasta tuli osa arkea

Feissaussuoja on ollut meidän perheellemme aivan erityisen ihana löytö, joka parhaimmillaan helpottaa kaupungilla liikkumista. Feissaussuoja on vielä kohtuu uusi juttu, mutta jo yllättävän moni tuttuni on sen löytänyt omakseen.

Oletko sinä jo kuullut Feissaussuojasta?

Feissaussuojasta tuli osa arkea

Mikä Feissaussuoja oikein on?

Feissaajat hankkivat järjestöille tai yrityksille mm. uusia jäseniä, kuukausilahjoittajia tai tilauksia. Kohtaamiset ihmisten kanssa tapahtuvat kasvokkain monissa vilkasliikenteisissä paikoissa. He tekevät tärkeää työtä.

Nykyisin eri järjestöjen feissaajiin törmää tämän tästä. Ainakin tuntuu siltä, kun on parhaansa mukaan yrittänyt feissaaja vältellä niin toreilla, kaduilla kuin ostoskeskuksissakin. Helsingissä käydessämme stressaan jo etukäteen, mitä tulee käymään.

Feissaussuoja on näkyvä viesti feissaajille siitä, ettei sinua kannatta lähestyä oli tarjolla sitten jäsenyys tai vaikkapa vaalimainoksen ojentaminen.

Kuka Feissaussuojasta hyötyy?

Välillä toivoisi saavansa kulkea rauhassa ilman, että kukaan tulee puhumaan. Joskus kun on vain mukavaa olla hiljaa ja rauhassa tai yrittää ehtiä pian lähtevään bussiin.

Meille todellinen ongelma muodostuu kuitenkin silloin, kun kuljen erityislasteni kanssa. Neurokirjon (mm. autismi, ADHD, Tourette) henkilö ei välttämättä jaksa ylimääräistä aistiärsykettä, keskeytystä ja/tai vierasta ihmistä juuri sillä hetkellä. Jo pelkkä keskeytys aiemmin tehtyyn sovittuun suunnitelmaan voi haitata ja aiheuttaa kuormittumista – tai joskus jopa pilata koko pitkään suunnitellun reissun.

On siis tärkeää saada viestitetyksi, ettemme kaipaa kontaktia feissaajilta, joiden yhtäkkinen paikalle ilmaantuminen saattaa aiheuttaa isommankin hämmingin neurokirjolle kuuluvassa henkilössä. Niinpä olemme nykyisin kiinnittäneet Feissaussuojan näkyvälle paikalle ja säästyneet suurimmaksi osaksi feissaajien kohtaamiselta. Minusta on todella hieno juttu, että tällainen tapa viestittää oman rauhan ja tilan tarpeesta on olemassa.



Feissaussuoja on vähän kuten Ei mainoksia kiitos -lappu postilaatikossa. Tai telemarkkinointikielto puhelimessa.


https://feissaussuoja.fi/


Feissaussuoja tarjoaa rauhaa niin mielenterveyspotilaille, omaa hetkeä arvostaville, neurokirjon ihmisille sekä niille, joiden on vaikea sanoa ei, kun tarjotaan vaikkapa kuukausilahjoittajan pestiä. Siis ihan jokaiselle, joka ei sillä hetkellä halua alkaa syystä tai toisesta juttusille feissaajan kanssa.

Feissaussuojamerkki on pieni ja kevyt, joten jos juttutuokio kiinnostaa, niin merkin saa näppärästi sujautettua näkymättömiin taskuun tai laukkuun.

Meille Feissaussuoja on mitä parhain apuväline ja upeaa on ollut huomata, että kiitettävän moni feissaaja sen jo tunnistaa ja viestiä kunnioittaa.

Feissaussuojasta on tullut vakituinen osa erityistä arkeamme.



Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


4 Comments

    • Luomulaakson Maria

      Feissaussuoja on tosiaan kätevä ja meille ihan pelastus. Kyllä tälle on tilausta useissa eri tilanteissa. Ennen tätä sai aina taiteilla ja pohtia, miten helpoiten tilanteesta selviäisi. Nyt on paljon helpompaa. Toivottavasti mahdollisimman moni Feissaussuojasta hyötyvä sen löytäisi.

  • Sirkku Syrjäläinen

    Onpa ihana keksintö! Ihan uusi tuttavuus. Voi vain kuvitella, kuinka hiuskarvan varassa voi olla erityislapsen kanssa liikkeellä olo jo muutenkin, niin ei todellakaan siihen soisi mitään tarpeetonta häiriötekijää.
    Kuulehan: jos saat inspiraation joskus kirjoittaa siitä lisää, kuinka nykyään pystyt hoitamaan omaa jaksamistasi äitinä ja nimenomaan erityislapsen äitinä. Kerro, millaista oli alkuvaiheessa, kun diagnooseja vasta etsittiin ja kerro, mitä kaipaisit vielä lisää omaan palautumiseesi, hyvinvointiisi ja jaksamiseesi. Olisi myös mielenkiintoista tietää, vaikuttiko lapsen/lasten haasteet parisuhteeseenne. Tuttavapiirissäni kun on niin monen monta surullista tositarinaa siitä, että lapsen haasteiden ilmaantuessa toinen luikkii vastuustaan ja jättää toisen selviämään, kuten parhaaksi katsoo. Toki jos koet, että aikasi ei riitä ja haluakaan näiden asioiden pohtimiseen ei ole, niin ymmärrän sen oikein hyvin.

    • Luomulaakson Maria

      Saattaahan sitä inspiraatio iskeä tuostakin aiheesta. Ihan mahdollista siis, että blogipostauksenkin voisi kirjoittaa. Eriryisarki tosiaan tuo oman twistinsä parisuhteenkin arkeen. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.