Arki,  Koti,  Rakentaminen/ Remontointi/ Sisustus

Ahdasta eloa

Kodinhoitohuoneemme  tukkeutui päivä sitten ihan totaalisesti. Huoneen toisessa reunassa on tällä hetkellä noin 40 cm leveä käytävä, jota pitkin on taiteiltava, jotta pääsee talon toisesta siivestä toiseen.

Kodinhoitohuoneemme valtasi kasa ohutta lautaa, jonka olisi määrä päätyä osaksi keittiön seinää ja sen verran pitkää puutavara oli, että kodinhoitohuone oli ainoa paikka, johon sen saimme helposti sijoitettua jo ennestään tupaten täydessä talossamme.  Pesukoneen käyttö on tosin tällä hetkellä aika vaikeaa, mutta taaperon avustuksella se kuitenkin sujuu. Taapero on nimittäin lähes ainoa, joka mahtuu pienestä kolosta sujahtamaan pyykkikoneelle ja latomaan pyykit koneeseen. Osaapa hän ohjeiden mukaan pyörittää ohjelmavalitsintakin ja pesun loputtua avata luukun ja kiikuttaa märät vaatteet kuivausrumpuun. Ilman pikkuistamme meillä ei taitaisi pariin viikkoon puhdasta päälle pantavaa ollakaan!

Ahdasta eloa

Tiistaina saapui myös verkkokaupasta ostamani uusi vesihana. Putkimies kun antoi kuolemantuomion vanhalle hanallemme. No, sanoi hän, että sen saisi vielä hetkeksi toiminakuntoon, mutta se ei olisi järkevää eikä kannattavaa, joten uuden hanan hankinta oli edessä. Onneksi osui kohdalle 30% alennus, sillä hanaa ei alunperin oltu remonttibudjettiin suunniteltu. Ilman alennusta olisi kyseinen hana kauppaan jäänytkin, mutta alennuksen kanssa sain juuri sen, mitä olin salaa toivonut ja onneksi miehenikin sattui pitämään juuri samasta mallista.

vesihana

On muuten oikeasti mukavaa, kun satumme aika pitkälle pitämään samanlaisista huonekaluista ja sisustuksesta yleensäkin. Muutama poikkeuskin toki on ja karkeasti voisi arvioida, että mieheni ei pidä moderneista sisustuksista, kun minusta ne saattavat hyvinkin olla kauniita. Eivät toki kaikki, mutta yllättävän moni, vaikka sydämeni aina sykähtääkin, kun pääsen ihastelemaan vanhoja huonekaluja, joiden muotokieli on täysin erilainen kuin modernien. Yksi yhteisiä ostoksiamme oli tämä vanha liinavatekaappi, joka toimittaa nykyään tv-tason virkaa.  Sitä voikin ihastella sillä välin, kun alkaa into remonttiin loppua ja kaaosta ei ole edelleenkään kesytetty.

Toiveikkain mielin suuntaan kuitenkin ajatukseni jo kohti viikonloppua ja toivon, että tiskiallas saataisiin silloin asennetuksi ja keittiö olisi taas himpun verran valmiimpi. Katsotaan, kuinka meidän käy!


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.