Valkopavut tomaatissa
Tämä on ehkä yksi parhaista papuruuista ikinä. Ei siis ihme, että pienimmäisemmekin pistelee tätä ruokaa poskeensa sellaisella vauhdilla, että isommat saavat pitää kiirettä, jos aikovat ehtiä saada lautaselleen edes jotain. Ehkäpä rakkaus tähän ruokaan siirtyikin jo äidinmaidossa pikkuisellemme.
Tämä kanssa tarjoilen useasti vasta leivottua leipää. Se tekee viimeisen silauksen herkulliseen annokseen ja tuoreella leivällä on mukava pyyhkiä viimeinenkin tomaattikastikkeen tilkka lautasen pohjalta.
500 g valkoisia papuja
2 laakerinlehteä
2-3 sipulia
n. 5 valkosipulinkynttä
n. 1 kg tomaattimurskaa
1 tl sokeria
1-2 tl paprikajauhetta
suolaa
(mustapippuria)
1. Liota papuja yön yli.
2. Keitä liotetut pavut laakerinlehtien kera kypsiksi (noin tunti). Pilppua sipuli ja valkosipuli ja paista läpkuultavaksi.
3. Lisää tomaattimurska ja sipulit valutettujen papujen joukkoon. Lisää mausteet. Anna hautua noin tunnin verran. Lisää tarvittaessa vettä.
Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.
Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.