Crock Pot / Haudutuspata,  Ruokakorin Reseptit

Omena-kaurapaistos haudutuspadassa

Reilu vuosi sitten meille kotiutuneet Crock Potit ovat osoittautuneet parhaiksi hankinnoiksi ikinä. Niillä saa valmistetuksi niin ruokia kuin jälkiruokiakin ja kodin ruokahuolto helpottuu ainakin himpun verran, kun kotiin tullessa on potillinen valmista ruokaa odottamassa.

Omena-kaurapaistos haudutuspadassa

Omena-kaurapaistos haudutuspadassa

Omena-kaurapaistos on yksi lapsuuteni herkuista. Suloisen pehmeä omena yhdistettynä rapsakkaan kauraan vie kielen mennessään ja ajatukset kauas lapsuuteen. En ole tainnut vielä koskaan tavata ihmistä, joka ei olisi tästä jälkiruuasta pitänyt!

Meillä on tavattu tehdä paistosta mistä omenasta tahansa, mutta oma suosikkini on ehdottomasti mehukkaan hapan ja vihreä Granny Smith. Valitettavasti sen saatavuus luomuna ainakin meidän lähikaupoistamme on varsin olematonta, niinpä olen tehnyt omena-kauraherkkumme juuri niistä omenoista, joista olen luomuna käsiini saanut. Hyvää on tullut niinkin.

Itse teen tämän isoimmassa padassa, joka meillä on, jotta saan ainekset hyvin levitellyksi ja kaurapinnan ohuemmaksi, mutta toki tämä pienemmässäkin padassa onnistuu, pintaa tulee vain vähän vähemmän. Monesti tapaan myös ripotella hiukan kanelia suoraan omenanpalojen päälle. Halutessaan kauramurua voi laittaa omenoiden päälle enemmänkin, kunhan kerroksesta ei tule liian paksua, sillä silloin se ei kunnolla rapeudu.

Haudutuspadan kohdalla pitää myös muistaa, ettei se ole uuni ja sillä ei paistopintaa irtoa ilman yhtä pientä jippoa. Onneksi se ei ole monimutkainen juttu vaan varsin yksinkertainen. Ratkaisu on pala talouspaperia kannen väliin.

6 omenaa (yksi per syöjä)
n. 1, 5 dl kaurahiutaleita
n. 1,5 dl vehnäjauhoja
1- 1,5 dl sokeria (maun mukaan)
n. 100 g voita
1-2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
ripaus suola

1. Pese ja siivuta omenat (kuori, jos et käytä luomuomenoita)
2. Sekoita hiutaleet, jauho, sokeri ja mausteet yhteen.
3. Nypi joukkoon voi.
4. Voitele haudutuspadan pohja kevyesti ja levitä omenasiivut tasaisena kerroksen.
5. Levitä muruseos pinnalle.
6. Laita haudutuspadan kannen väliin kaksinkertainen pala talouspaperia ja aseta kansi päälle.
7. Kypsennä low-asetuksella nelisen tuntia.

Ihan superhyvää tästä jälkiruuasta tulee, jos tarjoilee sen vaikkapa vaniljakastikkeen, jäätelön tai vaikkapa vaniljaisen kermavaahdon kera. Itse tapaan tehdä monesti isomman annoksen kauramurua, jotta herkullista pintaa riittäisi paremmin kaikille halukkaille.

Talouspaperi sitoo kosteutta ja auttaa kaurapaistoksen pintaa rapeutumaan.


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.