Kaalit,  Kasvis,  Lisukkeet,  Mummilan Keittiöstä,  Ruokakorin Reseptit

Voissa haudutetut kyssäkaalikuutiot

Kyssäkaalit tulivat jokunen vuosi takaperin aikamoisella rytinällä jääkappimme vihanneslokeroon. Ne olivat ihmeellisen hyviä, monipuolisia ja hyvin säilyviä. Tämä oli taas niitä hetkiä, jossa piti ihan pysähtyä ja miettiä, että miksi ihmeessä emme olleet aiemmin kyssäkaalia kunnolla käyttäneet.

Kyssäkaalta saa varsin mukavasti REKOista ja ruokakapoista etenkin satokautena, mutta yllättävän helposti sitä löytyy myös luomuna — etenkin REKOista. Minusta kyssäkaali on yksi niistä kasviksista, joka maistuu erityisen hyvältä juurikin luomuna. Lisäksi se on melkoisen helppo kasvattaa itsekin ja menestyy vaikkapa parvekelaatikossa. Kyssäkaali kuuluukin niihin, joita kasvatamme lähes joka kesä itsekin. Juuri maasta nostetun kyssäkaalin maku on ihana!


Lisää Luomulaakson Mummilan Keittiössä-sarjan reseptejä löydät täältä.


Voissa haudutetut kyssäkaalikuutiot
Nurmijärveläisen Lohenojan luomutilan kyssäkaaleja.

VOISSA HAUDUTETUT KYSSÄKAALIKUUTIOT


haluamasi määrä kyssäkaalta
voita

hiukan suolaa
(korppujauhoja)

1. Kuori ja kuutioi kyssäkaalit ja keitä pehmeiksi suolavedessä. Mausta suolalla oma maun mukaan.
2. Laita pehmeät kyssäkaalikuutiot voihin hautumaan (ja ripottele halutessasi sekaan hiukan korppujauhoja).
3. Tarjoile voissa haudutetut kyssäkaalikuutiot perunoiden tai perunamuusin kera.


Kyssäkaalikuutiot voi tehdä ilman korppujauhojakin, mutta ne tuovat mukavan lisän niin makuun kuin koostumukseenkin.

Mummini laittoi kuutioiden kanssa perunoiden sijaan joskus myös riisiä, joten voisinpa kuvitella, että myös ohrahelmet tai erilaiset viljaseokset olisivat maistuvia kyssäkaalikuutioiden kera. Toisin kuin riisiä, saa viljaa kotimaisena (sekä luomuna) ja se on ekologisempaa kuin riisi.

Voissa haudutetut kyssäkaalikuutiot

Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


2 Comments

  • Jael

    Kyssäkaali on kyllä niin hyvää, ja takuulla hyvää voissa haudutettuna. Olen hauduttanut pannulla yleensä öljyssä, ja uunissa niistä tulee tosi namia:) Mukavaa viikkoa Maria.

    • Luomulaakson Maria

      Totta. Hyvää tulee uunissa ja myös öljyssä haudutettuna. Itse asiassa mielelläni syön monia kasviksia juuri näin välimerelliseen tapaan öljyssä. Voi on mukavaa vaihtelua. Ja öljyn ja voin sekoituskin toimii hyvin. Mummini ei vain tainnut koskaan tehdä mitään öljyllä. Voi oli se juttu hänellä. 😀 Ihanaa viikkoa, Jael. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.