Arki,  REKO

Vierailulla aurinkoisessa ja naurun täyteisessä Keravan REKOssa

Vierailulla aurinkoisessa ja naurun täyteisessä Keravan REKOssa

Lähes päivälleen vuosi sitten menetin sydämeni REKO-lähiruokarenkaille. Oli siis hyvä hetki käydä tutustumassa itselleni täysin uuteen REKOon. Niinpä suuntasin keskiviikkona kulkuni kohti Keravan lähiruokarengas REKOa, joka oli kaikkea sitä, mitä toivoin ja vähän enemmänkin.

keravareko2
Sami Vaihian tuoreita kaaleja.

Olimme jo hyvissä ajoin paikalla, sillä paikka oli meille vieras ja olisi ollut aika ikävää, jos tilaamani tuotteet jäisivät noutamatta siksi, etten ollut löytänyt ajoissa perille.  Jakopaikka kuitenkin löytyi yllättävänkin helposti ja istuskelimme pienen hetken aikaa autossa odottamassa tuottajien saapumista paikalle. Ja mikäs siinä oli odotellessa, kun aurinko paistoi ja jakopaikan ihana rauha leijui ympärillämme.

Päätös lähteä käymään Keravan REKOssa oli tehty nopeasti ja aika yllättäenkin, mutta siitä huolimatta ehdin tehdä tilaukset tuottajille ja kotiin kannoimmekin jos minkälaisia herkkuja.

Isoimpana  ostoksena oli Kiven Säästöpossun makoisa luomupossun puolikas, joka sujahti pakastimeen heti illalla. Oli  taas aika täyttää lihavarastot niin kuin  joka vuosi suunnilleen näihin samoihin aikoihin – toisen kerran sitten suunnilleen joulun kieppeillä. Puolikkaan possun lisäksi hankittiin myös Kiven possun maistuvaa grillimakkaraa, jolla herkuttelemme tämän  kesäloman viimeiset saunaillat.

keravareko11

Tapaamme yleensä hakea taidokkaasti paloitellun, hyvin pakatun possunpuolikkaan suoraan tilalta, mutta nyt noudimmekin tilauksemme REKOsta, koska se oli tällä kertaa se toimivin ratkaisu. Aiempia kokemuksiamme Kiven Säästöpossusta voi lukea mm. täältä.

kuva_tomaatitreko01

Luomupossun lisäksi matkaan poimittiin aina ihania Luomulandian kirsikkatomaatteja, joita olimme ostaneet toisestakin REKOsta jo viikko takaperin, mutta lapset ahmaisivat kahden kilon kopallisen reilusti vajaassa vuorokaudessa ja herkullisten luomutomaattien äkillinen ja odottamaton loppuminen aiheutti paljon pahaa mieltä. Uusi kopallinen oli siis enemmän kuin paikallaan. Toivottavasti ensi viikolla saadaan taas täydennystä, sillä tämäkään satsi tuskin kestää montaa päivää!

keravareko6
Kal’s of Maine valmistaa mm. makoisia marinadeja, sinappeja ja hilloja http://www.kalmaine.com/

Mukaan napattiin myös tuoretta kalaa ja kala REKOssa on muuten oikeasti tuoretta. REKO-kalan myötä mieleen nousee aina lapsuuden onki- ja katiskareissut. Vastanostettu kala ei haise vaan oikeamminkin tuoksuu. Eron tajuaa kunnolla vasta, kun sen itse kokee. Tällä kertaa Keravan REKOa hemmoteltiin ihan kahden kalastajan voimin, sillä paikalla olivat niin Kipparin Kalan  Ronny Holmström kuin Peter Kellgrenkin Peter Kellgren’s Fiskiltä.

keravareko5
Osa Sokerikulman tilan myymistä REKO-herkuista.

Jaossa oli mukana myös Sokerikulman tila, joka käyttää tuotteissaan paljon luomulaatuisia raaka-aineita ja Witchdoctor yllätti iloisesti valikoimallaan, joka sekin sisältää enenevässä määrin luomuraaka-aineita. Innolla odotamme sitä päivää, kun luomun osuus kasvaa entisestään! Tästä on mahdottoman hyvä jatkaa!

keravareko7

Jaossa oli tarjolla myös Lemmensillan luomuhunajaa, jota mekin ostimme sekä  Sydänmaan luomuhighlanderiä, jota emme tällä kertaa kokeilleet, mutta tarkoitus vielä jossain vaiheessa olisi. Ehkäpä ensi kerralla, kun taas päätämme lähteä merta edemmäs kalaan ja retkeillä Keravan REKOssa. 🙂

keravareko9

Keravan REKOssa oli tarjolla myös erilaisia kaaleja sekä muutamaa eri sorttisia kananmunia. Myös  gluteenittomia leipomotuotteita, leipää, kuivattua nokkosta, Spiraaliperunan tuoreperuna ja -bataattilastuja, joiden jälkeen ei muuten enää koskaan voi ostaa mitään muita lastuja.

keravareko4

Eikä toki unohdeta sitä joka päiväistä perunaa eli  niitä maan parhaita luomuperunoita, jotka on Lopella Petri Kerava taidolla ja tunteella kasvattanut. Muita perunoita ei meidän kaapistamme enää löydykään!

rekoperunakoriapila
Petri Keravan maanmainiot perunat tulivat meille tutuiksi jo viime vuonna.

Keravan REKO oli mieluisa kokemus, tunnelma jakopaikalla kuin vanhaan hyvään aikaan ja mieluusti käyn siellä vielä uudelleenkin. Juttutuokiot niin tuottajien, asiakkaiden kuin ylläpitäjienkin kanssa olivat mielenkiintoisia ja nauru pidensi meidän kaikkien ikää siinä mittakaavassa, ettei kuolema taida korjata vielä edes sata vuotiaana!

Ei voi kuin kiittää mahtavasta REKO-jaosta ja maistuvista tuotteista!

Kuvat: © Luomulaakson Maria


hit counterSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


5 Comments

  • Maria/Luomulaakso

   Marketista ei kyllä näin hyviä perunoita saa varmaan koskaan. Ihan oikeassa olet – oman maan perunat ovat myös vallan mahtavia. 🙂 Lapsuudenkodissani kasvatimme aina koko vuoden perunat omalla maalla ja maku oli mahtava – ihan niin kuin näissä REKO-perunoissakin. 🙂 Ihanaa päivää sinulle. 🙂

 • TiV

  Heips! Kas kun ei törmätty! : )
  Tuo Reko-järjestely on kyllä ihan mahtava. Kaikki tuotteet ovat niiiiiin tuoreita! Ja kun tuottaja itse on myymässä, niin laatu on myös sen mukainen. Kun kuulee, että kala on aamusella nostettu ja päivän aikana käsitelty, niin tulee itsellekin olo, että kalassa on käyty! Ja vihannekset sitten! Eron ihan oikeasti huomaa maussa.
  Valikoima on ollut laaja ja kasvaa koko ajan. Koko systeemi toimii hienosti ja toivon tälle pitkää jatkumoa!
  Olen aina kaivannut takaisin vanhoja kunnon kivijalkakauppoja ja tässä on vähän sitä samaa tunnelmaa.
  Hieno juttu!

  • Maria/Luomulaakso

   Olisihan se ollut mukavaa, että oltaisiin törmätty! 🙂

   Teillä on kyllä tosi ihana REKO siellä! Paikka aivan mahtava ja kaikin puolin toimiva. Ihan tekee mieli tulla uudelleenkin!

   Ja totta puhut. Tuottajata suoraan ostaminen on iso asia ja laatu REKOissa todella korkealla. Kyllä on maussa eroa niin kaloissa, vihanneksissa kuin oikeastaan kaikessa muussakin!

   Ja tunnelma näissä on kyllä ihan omaa luokkaansa. Juuri sitä ihanaa kivijalkakauppa/vanhan ajan tori henkeä, jota niin moni tänä päivänä kaipaa takaisin. REKO <3

   Toivottavasti joku kerta satuttaisiin näkemään. 🙂 Aika ajoin Keravan REKOssa kuitenkin tulen käyneeksi. Meillä täällä kun on jako joka toinen viikko niin Kerava osuu sille meidän "jaottomalle" viikollemme ja saan sieltä sitten ruokakaapin täydennystä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.