Arki,  REKO

Tutuilla kulmilla Tuusulan REKOssa

REKOiluni aloittamisen vuosipäivän kunniaksi onnistuin käymään toisessakin lähiseudun REKOssa, joka sattui myös olemaan vanhaa kotipaikkaani. Täytimme siis ruokavarastojamme Tuusulan viime vuonna perustetussa REKOssa ja kävimme samalla hiukan kurkkimassa vanhaa kotikuntaa.

rekotuusula11

Oli ihanaa huomata, että Hyrylän tori oli herännyt Tuusulan REKOn myötä henkiin. Tosin tällä viikolla REKO-jako piti toimittaa viereisellä parkkipaikalla, koska torilla tehtiin jo kovaa vauhtia merkintöjä seuraavana päivänä olevaa Käsintekijöiden markkinoita varten. Hienosti mahtuivat asiakkaat ja tuottajat kuitenkin tilavalle parkkipaikalle ja kaikki joustivat  hienosti sattuneen muutoksen osuttua kohdalle.

rekotuusula12

Omat ostokseni keskittyivät tällä kertaa lähinnä niihin tuotteisiin, joita en oman lähialueeni, Nurmijärven REKOsta ainakaan vielä saanut. Niinpä ostoskoriini sujahti Hardomin leivinuunissa herkulliseksi paistunutta leipää sekä Bosgårdin ihanaa luomuchorizoa, joka mahdollisti taas uuden ulottuvuuden ruuanlaittoon. Luomuchorizoa, kun ei ihan joka oksalla kasva. Pieni makumatka vieraisiin ruokakulttuureihin oli taas himpun verran lähempänä lapsia.

rekotuusula13

Tuusulan REKOn tunnelma oli rento ja välitön ja muistutti paljon vain viikko aikaisemmin käymääni Keravan REKOa.  Ei ihme, sillä osa ylläpidosta sekä tuottajista on samat molemmissa. Tuusula ja Kerava tuntuvatkin tekevän varsin tiivistä yhteistyötä ja se on varmasti hyvä, sillä yhteistyöllä ja myönteisellä asenteella rakennetaan hyvää pohjaa, niin tuottajille kuin asiakkaillekin.

rekotuusula03

Oli mukava nähdä tuttuja tuottajia ja tutustua uusiin. Silmieni edessä vilahteli Lohenojan herkullisia luomupunajuuria ja   -raitajuuria.

rekotuusula01

Kananmunia oli useampaa eri väriä, muistaakseni kolmelta eri tuottajalta.  Mukana oli niin Hultgårdin luomutila Liljendaalista, Mäntymäen luomutila Hyvinkäältä kuin Lea Aittolahden tila Kuhmoisista.

rekotuusula04

rekotuusula07

Luomulaatuisia tuotteita tuntui löytyvän hyvin aina kananmunista kasviksiin ja juureksiin ja leivästä lihaan sekä marjoihin. Mukana oli monia  herkkuja usealta eri tuottajalta.

rekotuusula02

rekotuusula09

Luomulandian makoisat kirsikkatomaatit ja Hirsjärven kartanon mehevä luomulammas matkasivat Tuusulan REKOon samalla kyydillä ja pienensivät näin hiilijalanjälkeä molempien tuotteiden osalta.

rekotuusula08

Kaukon Luomutilan Eero Mattila oli myös paikalla makeiden mustaherukoiden ja muhkeiden valkosipuleiden kera. Taisipa kuormassa olla myös mansikkamehua ellen väärin muista.

rekotuusula10

Heinolan biodynaamisen tilan suloiset tomaatit olivat maistuvia ja makeita ja varmaan yhtä iloisia, kuin niitä asiakkaille myyvä Lehtonenkin, joka jaksoi jakaa aurinkoisen hymynsä jokaiselle.

rekotuusula14

Paijan ruisleipäsiin ihastuin jo vuosi takaperin ja niin kauan on niitä tullut jo ostettua, että tuottajakin muistaa, että en pidä kuminasta, joka taas on toisten suuri herkku. Itse tilaan ruisleipäseni aina ilman kuminaa, mutta löytyy meidänkin taloudestamme niitäkin, jotka kuminasta pitävät. Onhan se perinteinen mauste rukiin kaverina ja tuoksusta pidän kyllä kovasti. Onneksi on mahdollista saada ruisleipäsensä juuri omille makunystyröille sopivimmalla tavalla. Hyvää palvelua sekin!

rekotuusula15

Tarjolla oli myös parasta  luomupossua ja grillimakkaraa Kiven Säästöpossusta, minulle vielä tuntemattomia Strömsbergin myllyn viljatuotteita, Hultgårdin luomutilan eettisiä ja maistuvia kanoja, Yrtti Ahlbergin vehreitä vihanneskasseja, ehkäpä maailman pienimmän kahvinpaahtimon –  Six Potin – tuoksuvaisia kahveja ja Petri Keravan maanmainioita perunoita sekä Witchdoctorin veden kielelle nostattavia vegeherkkuja. Mehiläisiltä terveiset puolestaan toivat Huhtasrinteen kotihunajan laajavalikoima hunajia ja kalatuotteista vastasi tällä kertaa Kipparin Kala ja juustoilla asiakkaita hemmotteli Porlammin Osuusmeijeri. 

kuva_salsareko
Suomen tulisin salsa http://www.kalmaine.com/

Taitaa olla niin, että kun on REKOilun kerran aloittanut ei sitä osaa enää lopettaa.  Tuoreisiin, kotimaisiin tuotteisiin jää koukkuun ja on valtavan ihanaa tavata tuottaja, vaihtaa kuulumisia ja saada vinkkejä niin ruuanlaittoon kuin oman puutarhan sadon onnistumiseenkin. Monta murhetta on jo korjattu ammattitaitoisella avulla, jollaista ei taida muualta koskaan saada.

Lämmin kiitos Tuusulan REKOn tuottajille ja ylläpidolle mukavasta ja lämminhenkisestä REKO-jaosta.

rekotuusula17

Kuvat: © Luomulaakson Maria 


free web statsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.