Arki

Väsymystä ja polveilevia ajatuksia

Niin se vain on taas käynyt, että pienimuotoinen väsymys on päässyt iskemään kaiken touhun keskellä. Viime viikko oli jälleen tapahtumarikas ja viikon loppupuolella mieheni päätyi sairaalaan pienimuotoiseen operatioon ja kotiutui vahvan särkylääkecocktailin kera. Edessä voi olla vielä toinen operaatio, mutta se selviää sitten myöhemmin.

Piristyksenä tässä on ollut se, että innostuin lasten kanssa muuttamaan molempien lastenhuoneiden järjestyksen. Muutos on iso ja ihana. Lapset ovat innoissaan uusista koloista, joihin rakentaa majoja. Uskomattoman paljon saa huoneen ilmettä muutettua pelkästään sillä, että huonekalut järjestetään eri tavalla ja säilytyslatikoiden paikkoja hyllyissä muutetaan. Se ei vaadi muuta kuin aikaa ja viitseliäisyyttä. Suursiivouskin sujuu samalla helposti!

Muistan, että itse muutin hyvinkin usein huoneeni järjestystä ollessani pieni. Illalla en millään malttanut nukahtaa, kun uutta järjestystä oli niin ihana katsella. Kaikki tuntui niin uudelta, vaikka olikin tuttua.

Täytyy myöntää, että nykyisinkin huonekalujen uudelleen järjestäminen on varsin hauskaa puuhaa. Harmi vain, että se ei onnistu kovinkaan monessa huoneessa. Kirjahyllyt ovat hallitseva osa kotiamme ja niitä ei voi siirrellä ihan miten vain – paitsi, jos on valmis peittämään siinä sivussa myös ikkunoita. Tosin täytyy myöntää, että yhdessä huoneessa meillä tämä sisustuslehden painajainen on tehty. Vaihtoehtoja ei ollut ja lopputulos oli ihan kiva ja toimiva. Kirjahyllyistä emme luovu – emme ikinä!

Lapsille olemme saaneet jo aika hyvin periytettyä rakkautemme kirjoihin. Ja vaikka keskimmäinen ei itse jaksakaan ihan hirveästi lukea paksuja kirjoja niin kuuntelee hän niitä aika sujuvasti silti ja nauttii tarinan polveilusta. Hyvä niin.

Kirjoja molempien lasten huoneissa on aika paljon jo ja hyllyt ovat hallitseva elementti myös niissä. Onneksi joukkoon mahtuu muutakin mukavaa ja pirteitä yksityiskohtia. Vanhin lapsi tuumikin, että uusi järjestys on varsin kotoinen ja mukava. Nuorempi sen sijaan istui hiljaa hymyillen nojatuolissaan, jonka päällä kaartuu nyt suuri vihreä lehti – yksi niistä hyvistä IKEA löydöistä. Tuoli on nyt kuin pesä pojan omassa viidakossa.


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.