Elintarvike,  Kokemuksia luomu-/ekotuotteista,  Luomu

Luomu perunamuusijauhe

T_perunamuusijauhe1Jotkut tuotteet ovat kamalia ja pahanmakuisia olivat sitten luomua tai ei. Yksi tällainen on perunamuusijauhe, joka päätyi meille monen surullisen sattuman kautta ja pääsi lautaselleni toisen ikävän sattuman kautta.

Muistan joskus vuosia sitten syöneeni viimeksi perunamuusijauheesta tehtyä ruokaa. Muistan, että toiset merkit olivat paremman makuisia kuin jotkut toiset. Odotukset eivät toki olleet korkealla avatessani Rainbown luomuperunamuusijauhe paketin, mutta lautaselle päätynyt tuote oli silti pahempi yllätys kuin olin uskaltanut odottaa.

Ruuasta ei saa sanoa, että se on pahaa, mutta voitaisiinko sopia, että tuote, joka sisältää hiivauutetta ei ole ruokaa ja siksi saan sanoa, että tämä kyseinen perunamuusi oli pahaa. Ja jos sanon, että se oli pahaa niin sekin on alimitoitettu ilmaisu. Kammottavakin on aika mieto versio.

Perunamuusista ei löytynyt häivähdystäkään perunanmausta ja sen luulisi kuitenkin olevan minimivaatimus jollekin asialle, jota kutsutaan perunamuusiksi. Lisäksi makua ei saanut parannettua oikein millään – ei edes sillä, että muusin teki kokonaan maitoon ja upotti siihen voita – ja se sentään oli ainakin silloin vuosia sitten se hyväksi havaittu konsti pahanmakuisen muusijauheen parantamiseksi. Tähän jauheeseen ei auttanut edes jauhelihakastike. Paha maku puski edelleen läpi.

Hyvällä tahdollakaan en voi tätä tuotetta kenellekään suositella. Perunamuusijauhe on toki aika kaukana hyvästä, terveellisestä ruuasta. Vai kuulostaako seuraava luettelo Mummon muusin takaa hyvältä: peruna, glukoosisiirappi, kasvirasva (osittain kovetettu), maitoproteiini, suola, emulgointiaine (E471), mausteseos, stabilointiaine (E450), hapettumisenestoaineet ( E304, E300), happamuudensäätöaine (E330, E331)

Rainbown luomumuusin vastaava on sentään lyhempi: luomuperuna (80 %), luomutäysmaitojauhe, merisuola, hiivauute, luontainen aromi, luomukurkuma. Hyvää makua tai terveellisyyttä sekään ei silti lupaa.

Edelleen ihmettelen, miksi luomutuotteisiin sallittiin hiivauutteen lisääminen kun natriumglutamaattia niihin ei saa laittaa. (Karrageeni on toinen, jota välttelen viimeiseen asti. Sitä löytyy mm. Valion luomu vispikermasta)

Mietin sitäkin voisiko pussimuusin outo maku selittyä sillä, että tuote on saksalainen? Vuosien varrella on tullut huomattua, että saksalaiset tuotteet maistuvat välillä jotenkin oudoilta. Entä onko saksalainen peruna noin eri makuinen? Perunalajikkeet kyllä ovat eri makuisia. Toisista tykkää ja toisista ei. Entä miten tuotelistan luontainen aromi muuttaa lopputuotteen makua?

Niin tai näin – ei sillä loppujen lopuksi ole mitään väliä. Nyt onneksi jo hävitetty paketti oli ehdottomasti ensimmäinen ja viimeinen laatuaan. Toista kertaa sitä ei meille huolita, vaikka elettäisiin millaisen katastrofin keskellä.

shopify analytics ecommerce
trackingSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.