Arki

Varpaita ja kasvamista

Pakollinen hidastaminen tapahtui varsin odottamattomasti ja viikonlopuksi toivomani lepo oli taattu. Yllättävän varvasvamman vuoksi piti hiljentää ja sen verran kivuliaskin jalka nyt on, että hidastaminen on enmmän kuin paikallaan. No, ei se mitään. Eivätpä nuo kotityöt mihinkään katoa, vaikka en niitä nyt tekisikään. Pölypallerot viihtyvät vallan mainiosti nurkissa vielä hetken kauemmin. Ja voihan sitä toivoa, että  All Hallows’ Eve olisi tehnyt taikojaan ja vienyt ne palleroiset mennessään. No, ehkä ei kuitenkaan. Myöhemmin viikolla sitten kaivetaan pölynimuri esiin ja taiotaan haituvat olemattomiin. Olen siis vakaasti päätänyt, että varvas on silloin kunnossa.

Pikkuisen mietityttää pihatyöt. Muutama työ olisi vielä tekemättä ja ne pitäisi saada päätökseen ennen lumentuloa. Lumesta ei tosin ole vielä merkkiäkään, mutta sillä on tapana saapua yhtä yllättäen kuin varvasvammoillakin. Kummastakaan ei koskaan tiedä. Lapset lupasivat jo auttaa ja eipä siihen heillä kauaa menekään. Sen verran ripeästi työt heiltä sujuvat, kun sille päälle sattuvat. On se vain onni, että on jo noin isot lapset!

Samalla pysähdyin miettimään sitäkin kuin nopeasti vuodet ovat menneet. Lapset ovat jo aika isoja. Vasta eilenhän he olivat ihan pieniä – aloittivat ensimmäisen kerhon, menivät eskariin ja ihan varmasti vasta viimeviikolla se ensimmäinen hammaskin irtosi. Mutta ei – viime viikolla irtosi jo ties kuinka mones hammas ja pojat kasvavat ihan silmissä. Niin se taitaa olla, että äidin pienet eivät ole enää ihan niin pieniä, mutta silti aina äidin pikkuisia – olivat sitten kuinka vanhoja tahansa. Tuntuu hurjalta ajatella, että ei mene montaakaan vuotta ja vanhin on täysi-ikäinen. Ja seuraava ihan heti kohta perään. Mihin se aika on oikein mennyt?

Pikkuisen tuntuu surulliselta, kun ajattelee, että lapsuus menee noin hurjan nopeasti ohi. Sen soisi olevan niin kovin paljon pidempi. Aikuisena ehtii olla kovin kauan.


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.