Arki,  Ruoka

Vappuvalmistelut

VappuvalmistelutTänään meidänkin vappuvalmistelut pääsivät todenteolla vauhtiin. Olemme munkkien lisäksi kokkailleet meze-pöydän herkkuja. Tarkoitus olisi, että pitkästä aikaa koko perhe pääsee istumaan saman pöydän ääreen. Viime aikoina yhteiset ruokahetket – siis sellaiset, joissa ihan koko perhe on paikalla – ovat olleet kortilla.  Mieheni työmäärä on ollut huima, mutta nyt näyttäisi siltä, että voisi olla pientä helpotusta tiedossa, mutta eipä huokaista ennen kuin nähdään, mitä tulee tapahtumaan. Tiedossa voi olla myös paljon ulkomaantyömatkoja ja ne ovat inhoja näin perheennäkökulmasta katsottuna. Tosin tässäkin hetkessä pitää olla kiitollinen siitä, että töitä on.

Aamusella kävimme vielä kaupassa täydentämässä ruokavarastoja ja tänään tulee myös Raakatorin tilaus, jonka myötä saamme taas luomukesäkurpitsoita kesäkurpitsalättyjä varten. Nuo lätyt kuuluvat aika kiinteänä osana meze-pöytäämme ja joskus niitä tulee tehtyä välipalaksikin lapsille.  Hyviä ovat. 🙂

Isomman meze-pöydän suunnittelu aloitetaan aina ajoissa. Viikottainen meze-pöytämme pyörii yhä yleensä aina perjantaisin, jolloin on mukava kokoontua pöydän ääreen aloittelemaan viikonloppua ja henkäisemään kiireisen viikon jälkeen. Perjantait ovat mukavia ja yhä näinkin monen vuoden jälkeen lapset jaksavat yhä odottaa tuota päivää ja edelleenkin se tuntuu kuin toiselta joululta. Kertonee paljon siitäkin, kuinka tärkeitä yhteiset ruokailut ovat ja nykyisin tuntuu, että perheillä ei ole aikaa eikä aina edes halua niitä järjestää. Ainakin, jos uskoo vaikkapa Kaappaus keittiössä-ohjelmaa.

Niin se taitaa olla, että kiire on astunut kuvioihin yhdellä jos toisellakin. Työt ja arki pyörittävät meitä eikä toisinpäin. Nyt on kuitenkin hyvä hetki pysähtyä, kattaa pöytä, johon kaikki istuvat ja nauttia ihanasta, kiireettömästä yhdessä olosta.

Oikein hauskaa vappua kaikille! 🙂click trackingSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.