Kasvis,  Kreikka/Välimeri,  Meze,  Ruokakorin Reseptit

Valkosipuliherkkusienet

R_kreikka_valkosipuliherkkis1Valkosipuliherkkusienet ovat mezepöytämme kestosuosikki ja yksi lastemme ykkösherkuista. Eikä ihme. Näihin on varmaan mahdotonta kyllästyä ja sieniä vaihtelemalla niistä saa aina erilaisen version.

Sienet maistuvat niin lämpiminä kuin kylminäkin. Syksyn sienireissuja odotellessa annos lienee helpointa valmistaa herkkusienistä jos kaupasta ei muita sieniä satu löytymään.

n. 500 g herkkusieniä (tuoreita tai purkista)
oliiviöljyä
4-6 valkosipulinkynttä
puolikkaan sitruunan mehu
n. 15g tuoretta persiljaa
pippuria
(suolaa, jos käytät tuoreita sieniä)

1. Kuumenna öljy pannulla. Lisää joukkoon pilputtu valkosipuli ja anna kypsyä.
hetken.
2. Heitä joukkoon sienet ja anna olla muutama minuutti, kunnes neste on haihtunut ja suurin osa öljystä imeytynyt sieniin.
3. Lisää mustapippuria ja sitruunamehu sekä hetken päästä persilja ja kypsennä vielä hetkinen.

hits counter



Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.




Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.