Puutarha

Valitusta ja puutarhatöitä

Kuva_lapsetkurpitsamaa1Viime viikolla kävin sairaalassa korva-, nenä-, ja kurkkutautien polilla. Kevään aikana on tullut nieltyä jo ainakin neljä antibioottikuuria ja yhtään en enää lisää kaipaisi. Toivottavasti tulehduksia ei enää ilmaannu. Viime viikolla tehty pienimuotoinen operaatio saattoi auttaa. Kuukauden päästä  pitäisi selvitä pitääkö tutkimuksia jatkaa vai selvittiinkö tällä.

Tänään pihaamme saapuu vihdoin 18 tonnia multaa. Sitä on odotettu aina siitä lähtien, kun kevään ensimmäiset merkit olivat ilmassa, mutta nyt odotus ei olekaan ihan niin mukavaa. Viime viikolla nimittäin selkäni päätti alkaa vaivata taas enemmän. Tuossa välissä se ehti olla jo huimasti parempana ja suunta huonompaan tulikin aikamoisena yllätyksenä. Viime yönä sängystä ylös nousu oli täyttä tuskaa ja kipu sen verran kova, että silmissä musteni. Pitää kai taas raahautua sinne lääkäriin jossain vaiheessa, mutta vielä hetken ajattelin yrittää parantaa tätä ihan itse. Lepo voisi olla se avainsana….

Selästä huolimatta olen onnistunut joitain puutarhahommia tekemään. Lapset ovat myös olleet isona apuna: kantaneet kiviä uuden kurpitsamaan reunoiksi, haravoineet, kantaneet lehtiä uusien kasvimaiden pohjalle ja tällä viikolla he varmasti auttavat tuossa mullan siirrossakin – jokainen kykyjensä mukaan.

Itse taidan olla melkoisen omituisen näköinen puutarhuri. Kuljen kyynärsauvan kanssa hitaasti ympäri pihaa, istun jakkaralla, jotta saan tehtyä jonkin puutarhahomman. Jakkaralla istuen homma sujuu jotenkuten ja vähemmällä kivulla ja saan kuitenkin jotain aikaan.  Yllättävän paljon on tullut keksittyä apuvälineitä erilaisiin asioihin. Nopeaa tämä ei ole, mutta en malta tuolta poiskaan pysyä. 😀

Ottaa silti päähän, että juuri nyt, parhaimpaan aikaan piti näin käydä. Koko talven olen haaveillut puutarhasta ja tuoksuvasta mullasta ja sitten en voikaan tehdä oikein mitään ja kaikki muut saavat tehdä suurimman osan töistä, jotka haluaisin tehdä ihan itse. Se nyt vain on NIIIIN väärin!!!


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.