Kasvis,  Kreikka/Välimeri,  Ruokakorin Reseptit

Tomaattipallerot

R_kreikka_tomaattipallerot1Nämä ovat herkkua meidän lastemme mielestä. Ehdoton ykkönen meze-pöydässä! Ja ruokana muutenkin. Niitä on saanut tehdä niin usein, että en edes tiedä kuinka monta kertaa olen näitä valmistanut.

Lapset syövät näitä sekä lämpiminiä että kylminä, aikuiset mieluiten lämpiminä, joten vaatii hiukan suunnittelua, jos aikoo saada ne lämpiminä mezepöytään. Tomaattipallerot ovat ehdottomasti tarjoiltava tzatzikin kera!

1 kg tomaattimurskaa tai tuoreita tomaatteja
n. 200 g sipulia pienenä silppuna (alkuperäisessä oli muistaakseni kevätsipulia)
2 tl persiljaa (tuore sopii myös erinomaisesti, mutta laita silloin runsaammin)
2 rkl minttua
390 g jauhoja
4 tl levinjauhetta
4 isoa hyppysellistä oreganoa
4 hyppysellistä
suolaa
1-2 tl mustapippuria

1. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään kulhossa. Sekoita sitten muut ainekset keskenään.
Lisää niiden joukkoon jauhoseos ja sekoita huolellisesti.

2. Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Ota massaa kahdella ruokalusikalla ja plumpsauttele pallukat öljyyn. Odota kunnes ovat kauniin värisiä ja nostele talouspaperin päälle reikäkauhalla valumaan. Kun öljy on riittävän kuumaa pallot eivät ime itseensä suuria määriä rasvaa.


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.




Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.