Toinen upea REKO-päivä takana
Eilinen REKO sujui vähintään yhtä mallikkaasti kuin edellinenkin. Meidän osaltamme ehkä jopa paremmin, sillä emme tällä kertaa harhailleet matkalla ja löysimme perille ajoissa. Joskus tuo vieraassa paikassa suunnistaminen ei mene ihan putkeen. Onneksi olemme oppivaisia ja tällä kertaa olimme paikalla himpun ennen tuottajia. 😀
Tälläkin kertaa ostoskoriimme päätyi jo hyväksi todettuja Petri Keravan luomuperunoita. Tällä kertaa tosin tuplasimme annoksen, sillä edellisen kerran varovainen ostelu kostautui ja saimme olla loppu viikon ilman tätä herkkua. Lopen Pappilanpuistolta (jolta löytyy muuten myös blogi) ostimme jälleen parhaita parsakaaleja sekä kyyttösäilykeen, joka odottaa vielä korkkaamista.
Parsakaaleja ostimme taas 10 kiloa ja tarkoitus olisi, että niistä edes osa päätyisi pakastimeen, mutta saa nähdä kuinka käy, sillä viime viikolla huomasimme, että pakastettavaa ei sitten enää oikein ollutkaan – jotenkin ne vain katosivat varastoista ja pakastuspussiin ei ollutkaan enää oikein mitään laitettavaa.
En ole koskaan asettanut kieltoja sille, kuinka paljon kasviksia saa syödä, mutta nyt taidan ensimmäisen kerran tällaista harkita tai talvella meillä ei ole yhtään jäljellä näitä herkkuja. 😀
Lisäksi kokeilimme kaikkien ylistämiä Luomulandian luomutomaatteja, jotka todellakin ovat niin makeita, että taitaa olla kohta kolmen kilon laatikko vain muisto. Lapsetkin popsivat näitä sellaista vauhtia, että ensi viikolla voisi olla paikallaan ehkä 6 kilon satsi, jos kuvitellaan, että nämä yhtään mihinkään riittävät. Mukaan tarttui myös Luomumaan kasvihuonekurkkuja, joiden jälkeen ei yksinkertaisesti voi enää ostaa kaupan kitkeriä versioita. Ensi viikkoa maltamme tuskin odottaa ja täydennystä tarvitaan ihan varmasti, vaikka taidamme alkaa saada omaakin satoa tällä viikolla.
Luulenpa, että näiden parin viikon aikana meidät on jo hemmoteltu ihan piloille. Ruoka ei ole koskaan maistunut tai näyttänyt näin hyvältä. Tästä ei ole enää paluuta. 😀
Klikkaamalla tästä voit lukea ensimmäisestä REKO kerrastamme. 🙂
Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.
Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.
4 Comments
Kati
Kaikki kasvikset on luomuna / omalta pihalta niin paljon paremman makuisia, että onko ihme jos niitä menee paljon enemmän. Mä aion tänä vuonna kunnostautua ja kuivat kaikki (huom!) yrtit ja ryöpätä kaikki pinaatit talteen. Myös lehtikaalit pakastan sun vinkkien mukaan. Kunnianhimoista, mutta toivon onnistuvani. Loput olen ajatellut syöväni. Kesäkurpitsaa mulla jää aina käsiin ja annan sitä ja avomaankurkkuja oman kylän kavereille. Ne ovat aina tosi toivottuja saamisia. Ihmekös tuo 😀
Maria/Luomulaakso
Niin se kyllä on, että luomuna kasvikset maistuvat paremmilta. Ja tuoreena, vasta poimittuna.
Mukava kuulla, että vinkeistä on iloa! 🙂
Kuulostaa siltä, että edessäsi on isokin projekti, että saat talteen kaikki yritit ja pinaatit. Meillä on samanlainen homma edessä, vaikka osa onkin jo kerätty, mutta uutta kasvaa koko ajan tilalle. 🙂 Pinaattia ei tosin tänä vuonna ole kuin pari metriä, kun päätimme elää talven pinaatin sijaan nokkosella, joka tuntui kasvavan hyvin ihan itsekseen. Mitä sitä tuhlaamaan maata pinaatille, kun hyvänmakuinen sukulainen kasvaa jo tuuheana vieressä!
Kaverisi ovat onnekkaita (ja epäilemättä hyvin iloisia. 🙂 ) sadessaan kasvimaasi herkkuja. 🙂 Aurinkoista päivää, Kati!
Johanna
Oi mitä herkkuja! Luomuvihannekset on niin hyviä! Itse olen kasvattanut mm. kirsikkatomaatteja luomuja, ja ai että ne oli hyviä. Olivat muuten myös suosittuja, kyllä niitä rupesi jo naapuritkin kyselemään :).
Maria/Luomulaakso
Totta. Hyviä ovat. Itsekasvatetut kirsikkatomaatit ovat kyllä mahtavia! Ei ole paljon parempaa kuin juuri puskasta poimittu auringon punastuttama tomaatti. 🙂 Kiva nähdä sinua täälläkin, Johana. 🙂