Luomu,  Luomutila,  REKO,  Ruoka

Käynti Hyvinkään REKOssa eli kun lähiruokarengas vei sydämen

Käynti Hyvinkään REKOssa eli kun lähiruokarengas vie sydämenEilen se sitten oli. Elämäni ensimmäinen REKO-päivä. Olipa se mahtava kokemus!

Tilasimme tuotteita etukäteen kuudelta eri tuottajalta ja lisäksi ostimme vielä kahdelta muulta, joilta emme olleet mitään etukäteen varanneet, mutta hepä olivat olleet kaukaa viisaita ja ottaneet ylimääräistä matkaan, jotta heräteostoksiakin pystyi tekemään.

Niin siinä vain käy, että päätyy ostamaan sellaistakin, jota ei ole etukäteen varannut, koska kaikki näyttävät niin herkkullisilta! Taitaa olla, että REKO-päivä pitää liittää samaan luokkaan vaarallisuuden kanssa kuin kirjakaupat, joista on vaikea selvitä pois ilman jonkin sortin heräteostoksia. 😀

Käynti Hyvinkään REKOssa eli kun lähiruokarengas vie sydämen

REKO-päivä sujui jouhevasti. Tuottajat olivat ystävällisiä ja palvelualttiita. Asiakkaat hyväntuulisia ja jonottaminen sujui hyvässä hengessä. Tunnelma oli pullollaan vanhan hyvän ajan torihenkeä ja ruoka juuri sellaista, kuin se parhaimmillaan vain voi olla. Tuoretta, tuoksuvaa ja houkuttelevan väristä. Suoraan tilalta kuluttajalle. Ihan niin kuin sen kuuluukin mennä.

Käynti Hyvinkään REKOssa eli kun lähiruokarengas vie sydämenKäynti Hyvinkään REKOssa eli kun lähiruokarengas vie sydämen

Tuottajia oli paikalla eilisessä Hyvinkään REKO-päivässä varsin monta ja tuotetarjonta oli laaja. Omaan koriimme päätyi lastemme herkkua eli  Kiven Säästöpossun grillimakkaraa sekä Mattilan Luomutilan  maanmainoita mansikoita, joista jo päivä pari sitten kirjoitinkin.   Lisäksi ostimme loppilaisen Petri Keravan ihanan tuoksuvaisia luomuperunoita, Pappilanpuiston Luomutilan rapsakkaa varhaiskaalta, suloisia avomaankurkkuja sekä parsakaalia, joka muuten sattuu olemaan henkilökohtainen suosikkini. Lisäksi koriimme päätyi myös Lehtokummun tilan siperiankaalta, suippokaalta sekä romainesalaattia, jotka kaikki näyttivät ihan yhtä laadukkailta, kuin taannoin Knehtilän Tilan puodista ostamamme Lehtokummun tilan lehtikaali, joka oli paras koskaan näkemäni lehtikaalinippu.

Käynti Hyvinkään REKOssa eli kun lähiruokarengas vie sydämen

On muuten valtavan mukavaa katsella täynnä olevaa jääkaappiamme, joka pursuilee nyt kaikkea vihreää ja ihanaa. 🙂

Koriimme päätyi heräteostoksena  Terissaaren luomuista omenamehua. Sitä emme ole vielä maistaneet, mutta komean pituisesta jonosta päätelleen mehun täytyy olla herkullista. Heillä oli omenamehun lisäksi myynnissä myös omena-porkkanamehua, mutta sitä emme tällä kertaa kokeilleet. Toisella kerralla sitten. Lisäksi ostimme luomukurkkua, mutta en millään muista tuottajan nimeä.

Käynti Hyvinkään REKOssa eli kun lähiruokarengas vie sydämen

Lisäksi REKO-päivässä oli myynnissä taimia, tilamaitoa, vuohenjuustoa ja muita vuohenmaitotuotteita, Friida kananmunia  sekä Luomulandian kirsikkatomaatteja, joita ihmiset kuuluvat kehuvan valtavan makeiksi. Ensi kerralla täytyy varmaan itsekin niitä testata. Muitakin tuottajia oli, mutta en enää jaksa muistaa, mitä kaikkea siellä oikein oli.

Hyvinkään REKO on valtavan hyvin toimiva ja organisoitu lähiruokarengas ja sen huomasi heti, kun Facebook-sivuja luki. Ohjeet ovat selkeät niin tuottajille kuin asiakkaille ja tiedot löytyvät asianmukaisesti ja helposti. Myös  ryhmän seinää ylläpidetään asianmukaisesti ja se on selkeä. Upeaa toimintaa. Kiitos ryhmän ylläpitäjille.

REKO-ryhmiä on jo monta. Muutama päivä sitten keräsin listan löytämistäni  REKO-lähiruokarenkaista. Lista löytyy täältä.free hit counterSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


10 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.