Ruoka,  Taikinajuuri

Tapaus taikinajuuri

Jossain vaiheessa kesää oma pieni keittiön nurkassa asuva lemmikkini kuoli. Taikinajuuri tykkäsi aika huonoa vallan unohtaessani sen  kiireisimmän puutarhakauden ajaksi ja niinpä juuri päätti mennä pilalle.

Muistin jossain vaiheessa, että minulla on kuin onkin pakastimen uumenissa nokare vanhaa juurta, mutta se on arkkupakastimen syövereihin pudonneena ja nyt saa luvan jatkaa siellä oleiluaan, sillä en todellakaan aio poistaa kaikkea päällä olevaa saadakseni pohjalle pudonneen pienen pussukan. Tuleepahan lisää hyvää harjoitusta, kun tehdään uusi juuri. 🙂

Tapaus taikinajuuri

Niinpä on aika aloittaa uuden juuren hoivaaminen. Onkin jo kova ikävä juureen leivottua leipää! Vaikka vatsani on sairastelun jälkeisistä kymmenestä antibioottikuuristakin jo jokseenkin toipunut ja kestää taas hiivalla leivottua leipää niin kaipaan sitä vivahteikkaamman, juureen leivotun leivän makua. Eipä siis auttanut muu kuin pistää taikinajuuren tuotanto taas aluilleen. 🙂

Eilen sekoitin uuden satsin muhimaan ja nyt sitten vain odotellaan, sekoitellaan ja lisäillään jauhoja sekä vettä sopivassa tahdissa. Jännittää hiukan onnistuuko nyt ensimäisellä yrittämällä vai tarvitaanko uusinta. Edellisellä kerralla ensimmäinen yrittämä ei mennyt ihan niin kuin piti. Nyt olisi enemmän toivoa onnistumisesta heti, sillä tietoa ja taitoakin on päässyt karttumaan edellistä juurta hoidellessa.

Mikäli oman pienen lemmikin saaminen keittiön nurkkaan kiinnostaa niin ohjeet taikinajuuren tekemiseen löytyvät täältä.


web analyticsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.