Arki,  Erityislapsi,  Puheterapia

Lähete foniatrille

Tänään oli pikkuisen lääkärikäynti. Käytiin läpi niin varpaillaseisomista kuin palikkalaatikkoa sekä paljon muuta. Poika kuunteli tarkasti ohjeet ja lääkäri sanoikin, että poika keskittyy todella hienosti! Hieno juttu, sillä hyvä keskittyminen auttaa nyt monessa asiassa.

Lääkäri oli tuttu monen vuoden takaa ja hän muisti vielä vanhempien poikiemme nimetkin! Aika hyvin! Hetki on tosiaan vierähtänyt, kun olemme tuolla lääkärillä viimeksi käyneet! Kiva oli, että oli tutut kasvot vastassa. Nykyään on vaihtuvuus suurta niin lääkäreissä kuin hoitajissakin.  Tuntui mukavalta kohdata lääkäri vuosien takaa.

Lähete foniatrille

Puhuimme puheterapeutin laittamasta lausunnosta, joka meillekin tuli kotiin viikko, pari takaperin. Eihän siinä sinänsä mitään uutta ollut – kaikki asiat jo tiesimme, mutta kirjoitettuna ne näyttävät aina paljon isommilta asioilta eikä lausunnoissa koskaan ole painotettu niitä hyviä ja toimivia asioita, vaan aina keskitytään enemmän niihin asoihin, jotka eivät ole kunnossa. Vaikka eipä puheterapeutin paperi nyt mitenkän paha ollut. Se vain summasi kaikki asiat nättiin nippuun. Niiden kanssa nyt mennään. Näitä kaikkia osasimme oikeastaan jo odottaa. Silti olo on jotenkin outo ja levoton. Tulevaisuus on juuri nyt hämärän peitossa. Pitää odottaa.

Pojan paino ja pituus huitelevat komeasti miinuskäyrillä, mutta sekään ei ole mitään uutta. Laiha ruippana on lapsemme. Kasvaa kuitenkin tasaisesti omalla miinuskäyrällään, joten seuraava seuranta sitten ensi vuoden puolella. Vaikka pituus ja paino ei hirveästi kartukaan ja syöminenkin on välillä niin ja näin,  niin jaksaa poika aina touhuta ja olla kiinnostunut asioista. Hyvin siis tuntuu voivan kaikin puolin, vaikka tuleekin toimeen aikamoisen pienellä määrällä ruokaa.

Ehkä se positiivinen puoli tässä on nyt se, että viime vuonna hankittu toppapuku taitaa kuin taitaakin käydä myös tänä talvena emmekä joudu hankkimaan uutta! 😀

Nyt olemme ainakin jo jonossa  foniatrille eli varmaan ensi vuoden puolella pääsemme taas metsästämään parkkipaikkaa Meilahdessa.


web analyticsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.