Arki,  Veritulppa

Sukka-asioilla

Maanantaina aamupäivä hujahti fysioterapiassa. Kyseessä oli joka vuotinen tapaaminen kunnallisen fysioterapeutin kanssa, joka vastaa maksusitoumuksista eli kävimme jälleen kerran läpi veritulpan jälkeisen tilanteen, kipujen määrän, sukkien käyttötapani, turvotukset, geenivirheen  ja sen sellaiset.

Samalla myös alkoivat aivot tehdä työtä uudemman kerran menneiden tapahtumien kanssa, mutta siitä lisää ehkä joskus myöhemmin.

Nyt menee muutama viikko, että saan tietää olenko yhä oikeutettu samaan maksusitoumuksella ainakin jonkun kompressiosukkaparin. Viime vuonnahan minulle myönnettiin kolme sukkaparia ja kovasti toivomme, että tänäkin vuonna tämän suhteen onnistaisi, sillä mittatilaussukat eivät ole mitään halpoja kapistuksia vaan varsin tyyritä, sillä yksi sukkapari maksaa helposti noin 250 euroa eli kun sukkia käytetään yötä päivää, niin vuodessa  menee helposti 1000 euroa pelkkiin sukkiin.

Sukka-asioilla

Jos hyvin käy niin selviää kolmella sukkaparilla, mutta se tarkoittaa yleensä suurempaa määrää kipua, sillä yksi sukkapari kestää päivä- tai yökäytössä käytössä noin 6 kuukautta ja olen ainakin itse huomannut, että käyttöiän edetessä sukka löystyy selvästi eikä ole enää niin napakka ja tehokas.

Sukan löystyessä myös kipu lisääntyy ja kivun lisääntyessä elämänlaatu huononee, sillä jäytävä kipu muuttuu helposti riipiväksi ja pahimmillaan kipu on monesti illalla, kun pitäisi saada unen päästä kiinni, mutta kivun vuoksi jalkoja ei pysty edes pitämään paikoillaan.

Nyt pitää vain malttaa odottaa päätöstä ja vaikka fysioterapeutti laittoikin hakemuksen matkaan varsin positiivisella mielellä niin enpä kyllä uskalla huokaista ennen kuin on päätös kädessäni.web analyticsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


6 Comments

  • Maria/Luomulaakso

   Kiitos. Kaikille ei kipuja tulpan jälkeen onneksi jää. Tukisukkia pitää yleensä käyttää vakavan tulpan jälkeen pari vuotta, mutta koska minulla oli myös geenivirhe (ja kivutkin jäivät) niin suositeltin käyttämään koko loppuiän. Halauksia myös sinne sinulle. 🙂

  • Maria/Luomulaakso

   Kiitos. 🙂 Odottaminen juu taitaa kuulua olennaisena osana näihin kaikkiin. 😀 Vuosien varrella niihin on jo eri yhteyksissä sen verran hyvin tottunut, että odottaminen ei tunnu enää ihan niin kamalalta kuin alkuun. 😀

  • Maria/Luomulaakso

   Kiitos. 🙂 Kyllä tämä taas tästä. Ja jaksan uskoa fysioterapeutin positiivisuuteen, mutta pidän silti mielessä, että ettei se ole vielä pitävät päätös. 🙂 Jos sattuukin tulemaan negatiivinen päätös niin sitten ei putoa kovin korkealta. 😀 Ihanaa päivää, Sari. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.