Arki,  Lapset

Liikaa!

Tuntuu, että viimeisen viikon aikana taaperosta on kehkeytynyt varsinainen täystuho ja siinä sivussa myös kokki ja leipuri.  🙂

Turvaportit eivät ole estäneet enää pitkään aikaan pääsyä talon toiseen siipeen ja jakkarat ovat muotoutuneet varsin käteviksi apuvälineiksi yltää milloin minnekin. Mikään asia ei pysy turvassa eikä mikään asia ole enää riittävän korkealla. Jakkaroiden puuttuessa kaapin hyllyillä olevat isohkot säilytyslaatikot toimivat myös hyvinä apuväleinä yltää ylemmille hyllyille. Ja kyllä niille ylemmille hyllyille onkin sitten yletytty!

Liikaa!

Viime viikolla kovan kohtalon ovat kokeneet niin ohrajauhot kuin mantelijauhotkin sekä pussillinen rusinoita. Ja taitaapa olla pienet kädet ehtineet moneen muuhunkin purkkiin sisältöä tutkimaan.

Koiramme on saanut tästä tutkimusmatkailusta osansa ja musta turkkinen lemmikkimme on muuttunut monta kertaa ainakin osaksi valkoiseksi, koska se seuraa taaperoa tämän  retkillä varsin innokkaasti. Saattaahan olla, että sillekin irtoaa jotain ryöstösaaliista. 🙂  Yleensä tosin lopputuloksena on noin desin verran jauhoja koiran päässä ja loput pöydällä ja lattialla.

Eilen illalla tosin olin huomaavinani orastavia leipurin taitoja, kun taapero innostui kaatamaan kasan jauhoa ja reilu puoli pulloa öljyä leipomon pöydälle. Onnea oli se, että en ollut öljynnyt pöytää hetkeen ja se imi öljyä kuin sieni eikä öljy päässyt siksi valumaan lattialle.  Harvoin saa olla näin onnellinen tekemättömästä työstä! 😀

Tähän kaikkeen ei vaadittu todellakaan paljon aikaa, vaan pienempiin ja suurempiin katastrofeihin riittää yleensä silmän räpäys tai pari – tai se, että äiti uskaltautuu vessaan ihan yksin.

Yleensä jauhopöllähdyksen sekä omatoimisten siivousyritysten   keskeltä löytyy silmät ymmyrkäisinä päätään puisteleva taapero, jonka ensimmäinen sana on osuva. “Liikaa!”


hit counterSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.


4 Comments

 • Napamassujen Mami

  Tsemppiä !
  Me olemme varmaan myös pikkuhiljaa matkalla kohti tuota ikävaihetta 😀
  Nyt meillä on löydetty kaapit ja veikan lelulaatikot, tutkimusmatkan jatkumista kauhulla odotellessa 😀

  Ihanaa viikkoa !

  • Maria/Luomulaakso

   Kyllä nuo tutkimusmatkat tarjoavat monta naurua, mutta samalla pistävät varovaiseksi, kun tajuaa, kuinka ylhäältä pieni tavaraa jo saa. Tarkkana saa olla, että tutkimusmatkat ovat varmasti turvallisia. Mutta tarkistusten jälkeen voikin sitten jo rauhassa nauraa jauhopurkista nousseelle lumiukolle. 😀

   Ihanaa viikkoa sinnekin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.