Kreikka/Välimeri,  Meze,  Pavut, herneet ja linssit,  Ruokakorin Reseptit

Papupata kaikilla pavuilla

Papupata kaikilla pavuilla
Resepti on siitä  mukava, että se muuntuu helposti sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Kaikki pavut ja herneet toimivat hyvin. Myös linssit ja erilaiset viljahelmet 8esim. speltti) sekä hirssi käyvät joukkoon. Ne täytyy vain lisätä hiukan myöhemmin, ettei keitos mene ihan mössöksi. Kokeile eri vaihtoehtoja ja löydä oma versiosi. Toimii myös meze-pöydässä yhtenä lajina.Meillä tehdään pitkälti näin:

100 g kidneypapuja
100 g valkoisia papuja
100 g ruskeita papuja
100 g kikherneitä
vettä (sen mukaan teetkö pataa vai keittoa)
suolaa
tilliä
punasipulia
oliiviöljyä

1. Liota papuja ja herneitä yön yli.

2. Keitä suolan kanssa kunnes kypsiä.

Itse teen tästä yleensä pataa. Lautaselle laitetaan papujen päälle vielä kuivattua tilliä, runsaasti pilputtua punasipulia ja oliiviöljyä.

hits counter



Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.




Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.