Jogurtti,  Kreikka/Välimeri,  Ruokakorin Reseptit

Kreikkalainen tzatziki

Kreikkalainen tzatzikiTzatzikia meillä syödään varmaan jokunen kilo vuodessa. En ole koskaan laskenut, mutta luku mahtaa olla melkoinen. Tämä taitaa olla myös pääasiallinen tapamme syödä maitotuotteita.

Kreikkalainen tzatziki on hyvää melkein missä vain, mutta ehkä parasta se on lihan kyljessä. Uunissa hyvin kypsynyt lammas ja tzatziki ovat suorastaan taivaallinen yhdistelmä!

Mezepöydän lihapullat saavat monesti kaverikseen tämän jogurttisen herkun ja lohkoperunoidenkin kanssa se maistuu hyvältä. Jopa ruisleivän päällä tzatziki on herkkua. Itse asiassa taidamme käyttää tzatzikia melkein kaikessa – paitsi ehkä jälkiruuissa. 😀

Kreikkalainen ystäväni muistaa usein kysyä laitanko varmasti riittävästi valkosipulia tzatzikiini. Hänestä siinä kuuluu olla valkosipulia paljon. En tiedä käytänkö itse paljon vain vähän, mutta usein tulen sekaan pilpunneeksi 4 tai 5 hyvän kokoista kynttä ja ainakin meidän mielestämme se on ollut hyvä määrä. Jokainen voi toki säätää määrää omien makumieltymystensä mukaiseksi.

n. 300-400 g kurkkua
3-5 valkosipulinkynttä
600 g paksua maustamatonta joghurttia
n. 1 rkl valkoviinietikkaa
n. 2 rkl oliiviöljyä
(suolaa)

1. Valuta joghurtti esimerkiksi kahvinsuodattimessa, jos käytät ohutta maustamatonta jogurttia etkä kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia.

2. Raasta kurkku ja laita raasteen joukkoon n. 1 tl suolaa, jotta neste saadaan  irtoamaan.  N.  15 minuutin päästä purista loppu, helposti irtoava neste pois ja sekoita kurkku  jogurtin joukkoon.

3. Pilppua tai puserra valkosipuli ja sekoita se ja loput aineet jogurtin joukkoon.

4. Laita jääkaappiin ja anna olla viileässä vähintään puoli tuntia. Itse teen tämän valmiiksi aina niin, että se ehtii olla viileässä muutaman tunnin, jolloin maut pääsevät paremmin esiin.

Tzatzikiin tarvittavan jogurtin teet helposti itse. Ohjeen löydät täältä.

Kreikkalainen tzatziki

shopify analytics tool


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.