Arki,  Joulu

Jouluvalot

Meillä on viime viikko sairastettu ja näyttää siltä , että tämä viikko jatkuu samoissa merkeissä.

Alunperin olimme ajatelleet käyvämme viikonloppuna parissakin joulutapahtumassa, mutta jäipä sitten käymättä niin Keravalla Talven Taikamaassa kuin Maatilan jouluisilla markkinoilla Knehtilän luomutilalla.  Ehkä sitten ensi vuonna.

kuva_jouluvalot01

Jotain jouluista kuitenkin saimme aikaan viikonlopun aikana ja niinpä pihassamme loistavatkin jouluisat valot ensimmäisen kerran ikinä. Valoista on kyllä haaveiltu, mutta vasta viime syksynä saimme pistorasian sellaiseen paikkaan, että jouluvalot olivat mahdolliset. Ensi syksynä valot saavat kyllä luvan syttyä jo syksyn pimeyden alkaessa, sillä minusta pienet tuikut tuohonkin aikaan ovat varsin ihanat.

Ikkunassa näkyvä joulutähti sopi hyvin tuohon kokonaisuuteen ja se onkin minulle erityisen rakas, sillä se on ostettu häämatkaltamme kolmetoista vuotta sitten. Kaikki ensimmäiset joulukoristeemme on hankittu tuolloin ja vaikka vuosien saatossa muitakin koristeita on hankittu, niin nuo ensimmäiset ovat ne kaikkein rakkaimmat. Kaikkein ihanimmat taitavat ollakin juuri tämä tähti, sininen kellosarja, punainen kaareva kynttelikkö sekä kaksi jouluista hiirtä, jotka päätyvät aika ajoin koristamaan ruokapöytäämme. Uskaltaisinkohan ottaa ne esiin tänä jouluna? Ehkä kuitenkin jätän ne vielä laatikkoon, koska ne ovat helposti särkyvät ja taapero on kovin utelias hypistelemään kaikkea.

Tähteä olen jo joutunut kerran liimaamaan, koska osa puuosista oli irronnut, vaikka tähti olikin ollut omassa laatikossaan säilössä. Operaatio oli kuitenkin pieni ja varsin helppo ja tähti pääsi nopeasti takaisin paikoilleen.

kuva_jouluvalot02

Tänään kiinnitimme mieheni kanssa yhdessä havuköynnökset ovisyvennykseemme ja sen jälkeen kierittelimme valot niihin. Lopputuloksesta tuli kaunis ja osaa pääsee ihastelemaan mukavasti sisältäkin käsin.

Meille molemmille oli aivan selvää, että valot tulevat olemaan tällaiset ihan tavalliset ja kirkkaat, sillä kumpikaan meistä ei voi sietää värillisiä valosarjoja ja välkkyvä värihirviö on jo aivan tuskaa. Kirkkaat ovat ne jouluisimmat meidän mielestämme. ja mainittakoon myös, että joskus olen nähnyt ihan kauniin sinisenkin valosarjan, mutta eipä meille silti sellaistakaan taida eksyä. Kirkkaat ne olla pitää.

Onneksi omaan pihaansa saa laittaa juuri sellaiset valot kuin haluaa. 🙂

kuva_jouluvalot03


shopify analytics ecommerce trackingSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


4 Comments

 • Johanna

  Kauniita valoja! Juu ei tämäkään migreenipotilas huoli vilkkuvia värivaloja. Kun jossain on sellaiset, joudun menemään vauhdilla ohi, ettei iske kohtausta päälle.

  Mukavaa maanantaita, ja toivottavasti teillä parannutaan pian! <3

  • Maria/Luomulaakso

   Migreenin niistä vilkkuvälkyistä tosiaan saa.

   Kiitos. yritetään parantua, mutta toistaiseksi näyttää huonolta. Koko talo on nyt täynnä sairaita vain yksi on enää terve, mutta eikähän me sekin pian onnistuta tartuttamaan. 5 vastaan yksi on aika onneton tilanne. 😛 Ihanaa viikkoa, Johanna. <3

 • Saara

  Tuossa olen kyllä niin samaa mieltä. Nimittäin että ehdottomasti ei värivaloja! Silmääni häiritsee jo sekin, jos valojen värilämpö on keskenään eri. Okei, mahdoton homma, mutta kuitenkin.
  Kauniit ovat teidän havuköynnökset ja valot niissä.
  Mukavaa loppuviikkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.