kesäkurpitsamuffinit
Leivonta,  Piirakka,  Ruokakorin Reseptit,  Valikoidut

Kesäkurpitsa piirakat

Kesäkurpitsat ovat hyviä ja terveellisiä, mutta joskus niitäkin voi olla liikaa. Kun ylimääriset on lahjoiteltu ympäristöön ja kurpitsoita edelleen on liikaa on hyvä turvautua reseptiin, johon saa uppoamaan yhden jos toisenkin vihreän herkun.

Tämän täytteen resepti sai alkunsa monta vuotta sitten, kun aloitimme kasvattamaan kesäkurpitsaa ja sitä tuli sinä kesänä aivan hirvittävän paljon! Resepti onkin pelastanut meidät monena vuonna, kun kesäkurpitsat ovat innostuneet tuottamaan satoa vähän turhankin paljon.

 

kesäkurpitsamuffinit

 

Ensikesäksi on suunniteltu kesäkurpitsoille isompaa tilaa, sillä olen myös pakastunut kesäkurpitsaa talvenvaralle – tosin en kovinkaan paljon tänä vuonna, koska pakastinta on täytetty enemmän parsakaalilla ja paprikoilla. Ikävä kyllä isoonkaan pakastimeen ei ihan kaikkea mahdu.

Täyte:
1 kg kesäkurpitsaa
500 g punaista paprikaa
130 g purjoa
2-3 rkl kuivattua tilliä (tuorekin käy)
3 munaa
mustapippuria
suolaa
200 g fetaa

Raastettua juustoa päälle. Vuohenjuusto on tähän ihan herkkua,mutta toki muukin juusto sopii.

Pohja:
460 g ohrajauhoja
200 g vettä
1/2 tl suolaa
oliivi öljyä

1. Sekoita keskenään ohrajauhot, vesi ja suola. Sekoita hyvin ja lisää öljyä nin paljon, että kuivat aineet kostuvat ja sekoittuvat. Jos massa on liian märkää lisää vähän jauhoja. Tämä takina tehdään enemmän sormituntumalla kuin reseptillä. 🙂 Aineiden määrä ovat summittaiset. Etenkin veden.
2. Pese ja pilppua kesäkurpitsat. Anna niiden hautua kuumalla pannulla tai kattilassa oliviiöljyn ja tillin (kuivaatu) kera niin kauan, että palat ovat pehmenneet ja painuneet kasaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Pese ja pilppua paprikat ja purjo.
4. Sekoita kesäkurpitsat, paprikat ja purjo sekä munat ja lisää pippuria ja suolaa. Lisää murennettu feta. Lisää tilli tässä vaiheessa, jos käyttät tuoretta.
5. Voitele muffinivuoka/piirakkavuoka ja levitä taikina hyvin ohuesti vuokaan. itse teen tämän käsin, koska taikina murenee helposti ja kauliminen on siksi aika haastavaa.
6. Laita täyte pohjan päälle ja raasta päälle vielä haluamaasi juustoa.
7. Paista 200°C noin 25 minuttia, jos käytät muffinivuokaa.  Piirakkavuokaa/uunipannua käytettäessä paistoaika on noin 45 minuuttia.

Itse käytän useasti sipulia purjon tilalla, mutta silloin kun kaapissa purjoa on enkä sille muutakaan käyttöä keksi niin laitan sitä tähän piirakkaan. Sipulia laitan massaan enemmän kuin purjoa ja kuullotan ne ennen kuin lisään pannuun kesäkurpitsat. Sipuli tekee massasta hiukan makeamman kuin purjo.

Pohjataikina on siinäkin mielessä varsin toimiva, että sen voi hyvin tehdä jääkaappin odottamaan parikin paivää ennen kunhan sen muistaa kääriä ilmalta suojaan. Näin kaapissa on nopeasti käytettäväksi taikinaa piirakka pohjaksi. Paistaminen on nopeaa, joten tämä toimii hyvin, jos on tarve saada vaikkapa jokin välipala äkkiä pöytään. Täytteen seikoittamiseen kun ei paljon aikaa kulu.

 

kesäkurpitsamuffinit

hits counter


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.