Arki,  Koti,  Rakentaminen/ Remontointi/ Sisustus

Keittiön purkua ja kuivatusta

Viikonloppu oli hyvin työntäyteinen, sillä aiemmin viikolla aloitettu osittainen keittiön lattian purkaminen poiki lisää työtä. Vahinko oli odotettua isompi ja niinpä koko lattia lähti pois ja tällä hetkellä keittiömme paikalla on betonikuoppa. Perustukset eivät tosiaan ole kovinkaan kaunista katsottavaa, mutta sellaisia tuijottelemme ainakin seuraavat kolme viikkoa, jonka jälkeen kaiken pitäisi olla kuivaa ja pääsemme rakentamaan uutta keittiötä.

Keittiön purkua ja kuivatusta

Hetki jos toinenkin taitaa kuitenkin kulua siihen, että kaikki on taas kunnossa, sillä kun kaikki jouduttiin repimään pois eikä samanlaisia kaappeja enää tehdä niin päätimme uusia koko keittiön. Eivätpä uudet kaapit olisi vanhojen kanssa sopineetkaan, sillä mitoitukset olivat erilaiset ja mittatilauskaapit ovat hyvin kalliita.

Uusi keittiö tehdään kuitenkin hyvin rajallisella budjetilla, joten kovasti ei voi innostua sitä suunnitellessa. Toimivuus on toki se ykköskriteeri, ulkonäkö toivottavasti saadaan edes jotenkin mahdutettua mukaan, mutta ihastelemani kaapinovet ovat kuitenkin sen verran tyyriit käytössä olevaan budjettiin nähden, että saavat  jäädä nyt kauppaan, sillä tänä kesänä tehty ensimmäinen vaihe jätevesiratkaisusta on niellyt jo tuhottomasti euroja ja kakkosvaihe on vielä ensi kesänä edessä. Tuhlailua ei siis todellakaan voi harrastaa.

Koti on aikamoisessa kaaoksessa nyt, kun remonttia tehdään itse asiassa talon kaikissa päissä. Keittiö kyllä lisää kaaokseen ihan oman elementtinsä, sillä kaikki keittiön tavarat ovat nyt enimmäkseen majoitettu olohuoneeseen ja tila alkaa kieltämättä olla hiukan vähissä. Yötä päivää huriseva kuivatuslaitekaan ei lisää kodinomaisuutta ja rassaa aistiyliherkkien hermoja. Onneksi pahin pitäisi olla noin kolmessa viikossa ohi ja sitten taloon laskeutuisi ainakin se kauan kaivattu hiljaisuus.

Vesivahingon positiivinen puoli lienee siinä, että vaatekaappini vanhat hyllyt saivat lähteä ja keittiön vanhoilla mitoituksilla olevat kuivana säilyneet kaapit muuttivat liukuovien taakse ja sain vaatekaapin ihan uuteen uskoon. Hauska sattuma oli sekin, että kaapissani majaileva valkoinen lipasto oli sentilleen saman levyinen kuin yläpuolelle asennetut kaapit.

vaatekaappi

Ensin pelkäsin, että lopputulos olisi kamala, mutta sepä olikin oikein hyvä ja tulevaisuudessa tehdyt hienosäädöt tulevat vielä parantamaan tilannetta lisää. En olisi kyllä millään alkuun uskonut, että kierrätys voi olla näin toimivaa!

Olipa mukava, kun kaiken kaaoksen keskellä löytyi taas pieniä ilonaiheita.


shopify analytics ecommerce trackingSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


2 Comments

  • Teresa

    Voi kurjuus! Luulin jo että selvisitte vain säikähdyksellä. Kohta ne vakuutusmiehet nostavat niitä maksuja niiltä päiviltä kun miehesi on matkoilla. Onneksi saatte uusitun keittiön.

    • Maria/Luomulaakso

      Säihkädys olisikin ollut mukava versio, mutta nyt kävi näin. Ja olen kyllä tullut siihen tulokseen, että seuraavan kerran, kun mieheni ilmoittaa lähtevänsä työmatkalle köytän hänet kiukaaseen kiinni. 😀 Työmatkat olkavat olla kovin vaarallisia – ja kaliita! 😀 Uusi keittiö kyllä lämmittä mieltä ja sen suunnittelu on mukavaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.