Arki,  Koti,  Rakentaminen/ Remontointi/ Sisustus

Purkutuomio keittiölle

Viikonloppuna istuin keittiön lattialla ja tuijottelin seiniä. Kävi nimittäin niin, että keittiön poikki mennyt vesiputki poiki purkutuomion. Keittiö siis puretaan pian ja kuivatus kestää ainakin kuukauden ja sitten olisi edessä keittiön jälleenrakennus. Jos pääsemme jouluksi uuteen keittiöön, olemme iloisia.

Purkutuomio keittiölle

Nyt toukokuussa yllätten alkanut leipomoremonttimme alkaa tuntua mukavalta, vaikka se sotkikin kaikki pihatyösuunnitelmat. Mutta ajatelkaas, kuinka onnekkaita olemme nyt, kun keittiö menee palasiksi, niin meillä on kakkoskeittiö, sillä sitä leipomomme mitä suurimmassa määrin on. Sieltä löytyy niin uuni kuin keittolevykin sekä kylmäsäilytystilaa. Iso työpöytäkin on. Saattoi vahinkotarkastaja ihmetellä leveää hymyäni hänen tuumiessaan, että olisi varmaan syytä alkaa kasata väliaikaiskeittiötä jonnekin. No, meidänpä ei tarvitse. Onneksi! 🙂

Nykyinen keittiö näyttää surulliselta. Sen lattia on osaksi mustunut, osaksi hiukan turvonnut ja reikiäkin on siellä täällä, kun vahinkotarkastaja teki tarkkaa työtä ja tutki sieltä ja täältä. Nyt odotellaan vain vakuutusyhtiön puhelua. Tietoa siitä, miten korvaukset menevät. Omavastuu toki on olemassa, vaikka korvattuna tämän vahingon saisimmekin niin kuin luultavaa on. Olivathan vesiputkemme vain viisi vuotta vanhat ja sitten kävi näin, että putki meni poikki ja laski kovalla vauhdilla aimo annoksen vettä ympäri keittiötämme. Edelleen jaksan kiittää, että olimme tuolloin kotona, sillä jos onnettomuus olisi tapahtunut vain pari tuntia aikaisemmin, olisimme olleet poissa ja märkänä olisi paljon muutakin kuin vain keittiömme. Silloin puhuttaisiin jo todella isosta sopasta ja todennäköisesti emme edes onnistuisi asumaan talossa kuivatusprosessin aikana.

vesiputket01

Yritän keskittyä nyt siihen, että tulossa on uusi keittiö. Toimivampi ja kaikin puolin ihana. Se vie vain oman aikansa, että saadaan kaikki kuntoon. Mutta eikös niin ole aina, kun unelmista on kyse ja juuri nyt – enemmän kuin mitään muuta – unelmoin uudesta, ehjästä keittiöstä jouluksi.


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


12 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.