Yleinen

Luomulaakson uudet tuulet

Siinä se nyt on. Ihka uusi blogipohja. Paljon raikkaampi ja vaaleampi kuin edeltäjänsä. Itse pidän kovasti. Toivottavasti tekin!

Ihan en näin suurta muutosta kuvitellut, kun blogissa päätin syyssiivouksen aloittaa.  Olin kuitenkin jo pidempään kaivannut  parempaa toimivuutta. Jo kuukausi, pari sitten löysin itseni selailemasta uusia WordPress teemoja. Niitä oli jos minkälaisia, mutta mikään ei tuntunut omalta. Ei ennen kuin löysin nykyisen. Tähän ihastuin jostain kumman syystä välittömästi. Jatkoin kuitenkin edelleen teemojen selaamista, mutta aina ajatukset palasivat tähän nykyiseen, joka tuntuu nyt toimivan kaikin puolin varsin hyvin ja näyttää ainakin omaan silmääni kauniilta ja selkeältä. Niinpä blogin syyssiivous lähtikin aika äkkiä lapasesta, kun en millään voinut tyytyä ihan vain pieneen muokkailuun vaan päätin muuttaa blogin ulkonäköä ihan kunnolla. Uutta rakennettiinkin sitten yötä myöten.

Ja tässä vaiheessa jo mainitsen, että jos tulit tänne suoraan tämän postauksen linkin kautta somesta, niin kannattaa ehdottomasti tekstin lukemisen jälkeen klikata itsensä vaikkapa Etusivulle tai Blogiin tuolta yläpalkista. Vasta sitten näkee kunnolla sen, mikä on muuttunut. (Mobiililla surffatessa kannattaa aloittaa kohdasta Etusivu & Sisällys, jos haluaa navigoida helpoiten. Tosin mobiililla suosittelen siirtymään koko sivuston näkymään, joka on varsin toimiva. Valitettavasti kaikki blogin muutokset eivät mobiiliversiolla näy. )

Luomulaakson uudet tuulet

Luomulaakson uudet tuulet

Uusi teema poikkeaa aiemmasta muutenkin kuin ulkonäöltään. Lukijalle muutos näyttäytyy sitenkin, etteivät valikot ole aivan samanlaisia kuin ennen. Suurin muutos lieneekin juuri tässä asiassa. Nyt yläpalkissa ei ole linkkeinä montaa kohdetta vaan suurin osa on tuossa sivun yläosassa kuvalinkkeinä, jotka ainakin minusta tuntuvat toimivammilta ja visuaalisesti paremmilta. (Luomulaakson reseptit, Elämää Luomulaaksossa, Luomulaakso vierailee, Vieraita Luomulaaksossa, Kokemuksia luomu- ja ekolinkeistä, Luomu- ja ekolinkkejä)  Jokainen kuva siis vie omaan tuttuun lohkoonsa blogissa ja yläpalkin Blogi-otsikon alta löytyy edelleen se blogivirta – ihan niin kuin ennenkin. Sinne siis ilmaantuvat aina uudet postaukset.

Jos kovasti kaipaa edellisen blogipohjan kaltaista valikkoa, niin sekin löytyy, kun klikkaa yläpalkin vasemmassa reunassa olevaa kolmea viivaa (Etusivu-sanan vieressä), jota WordPress teemani kutsuu hampurilaiseksi. Vaihtoehtona oli sydänkin, mutta tuumin, ettei tehdä valikkojen löytämisestä liian hankalaa. Tuo kolme viivaa taitaa olla toimivampi ja tutumpi vaihtoehto, joten sillä mennään ainakin toistaiseksi.

Blogin oikeasta sivupalkista löytyy myös avattavana valikkona kategoriat ”Selaa blogin aiheita” otsikon alla sekä blogiarkisto, joiden kautta blogia voi selata hiukan eritavalla ja yläpalkissa on hakuoptio, jonka saa auki klikkaamalla oikealla olevaa suurennuslasia.

Itse koen, että muutoksen myötä asiat löytyvät helpommin kuin ennen.

Pientä hienosäätöä

Tulevina päivinä vielä hiukan hiotaan ja muokataan, mutta noita muutoksia ei enää varmaan ulospäin paljon huomaa. Muutama viime yö on mennyt pitkälle yli puolenyön uutta pohjaa pystyyn laittaessa. Paljon on tarkastettu linkityksiä ja muuta ja kaiken pitäisi nyt toimia moitteettomasti, mutta sen verran alkavat silmät olla ristissä ja vähäuniset yöt kalvaa, että ihan takuuvarma en uskalla olla, mutta tämän varmemmaksi en enää asiassa pääse. Varmistamisen ilosta varmaan pari päivää tulee kuitenkin vielä linkkejä läpi käytyä, jotta kaikki varmasti toimivat. Ensi yönä ajattelin kuitenkin jo nukkua. 😀

Lämpimästi tervetuloa lukemaan uudistunutta Luomulaaksoa.Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


4 Comments

  • Luomulaakson Maria

   Kiitos ihana Sari. <3 Tämä kyllä on ihanan tuntuinen ja todella toimiva. Monin verroin parempi kuin vanha katsoi asiaa sitten miltä kantilta tahansa. Uuden blogipohjan asentamisessa on kyllä sitä jotain. Ihanan tuntuista laittaa kaikki uusiksi. Blogin suursiivous oikeastaan. 😀

   Teema on wp-royalin maksullinen versio. En nyt millään muista mikä tämän WordPress pohjan nimi on (enkä pääse nyt millään tarkistamaan), mutta heillä ei kauhean montaa versiota ole tarjolla, joten erottuu kyllä selkeästi tarjolla olevista.

 • Saara

  Oikein onnistunut muutos! On tosiaan raikas ja selkeä.
  Itsekin olen selaillut useana iltana wordpressin teemoja ja minulla olisi visiokin, millaisen uuden pohjan halausin. En ole vielä löytänyt valmista. En tiedä, pitääkö itse alkaa rakentamaan… Eipä kyllä taida siihen löytyä liiemmälti aikaa.
  Mutta onnittelut uudistuneista sivuistasi!

  • Luomulaakson Maria

   Kiitos Saara. <3 Teemoja selaillessa hujahtaa helposti ilta jos toinenkin. Tarjolla on niin monia erilaisia vaihtoehtoja. Itse rakentamalla saa toki aina juuri sellaisen kuin haluaa. Valmiissa on yleensä kuitenkin aina jokin kohta, josta ei niin pidä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.