Blogiyhteistyö,  Kokemuksia luomu-/ekotuotteista,  Puutarha

GROWO vermikompostinuute ravitsee kasveja

GROWO vermikompostinuute ravitsee kasveja

Minulle Latviasta kotoisin oleva, Korkeus Oyn maahan tuoma, orgaaninen GROWO vermikompostinuute oli aivan uusi tuttavuus, kun ensimmäisen kerran siitä tänä kesänä kuulin. Mielenkiintoni heräsi kuitenkin välittömästi ja kasvoi samaa vauhtia kuin uusi kasvimaakin pihaamme alkoi nousta. Voipi olla, ettei kasvien lannoittaminen ole milloinkaan aiemmin ollut yhtä mukavaa — ja tunnelmallista.


Kaupallinen yhteistyö Korkeus Oyn kanssa.

Luomulaakso kiittää yhteistyöstä.


GROWO vermikompostinuute ravitsee kasveja

Maahantuojan sivuilla kerrotaan, että GROWO on orgaanista kompostoitua jätettä, jota kastemadot syödessään muuttavat lannoitteeksi. Kastematojen ruuansulatusjärjestelmässä tämä rikastuu mm. orgaanisilla aineilla. Juuri kastematojen ruuansulatusjärjestelmän ansiosta vermikomposti on tavanomaista komposti- tai lantapohjaista lannoitetta monipuolisempaa.

Vermikompostin uute on vermikompostin tiivistetty, nestemäinen muoto ja erittäin helppo käyttää kaikkialla puutarhassa. GROWOa löytyykin niin vihanneksille, hedelmille, kukille kuin viher- ja koristekasveillekin. Kannattaa tutustua GROWOn verkkokauppaan.


”Growo stimuloi vihannesten tuottavuutta sekä parantaa merkittävästi mikroflooran kehittymistä, vähentää nitraattipitoisuutta sekä suojaa kasveja raskasmetalleilta, haitallisilta sieniltä sekä hyönteisiltä.”


GROWO vermikompostinuute ravitsee kasveja

Kuinka GROWO vermikompostinuutetta käytetään?

GROWOa käytetään neljällä eri tavalla: maanmuokkauksen yhteydessä, siementen käsittelyyn ennen kylvöä sekä ravitsemukseen kahdella eri tavalla eli suihkuttamalla liuosta kasvien lehdille tai kastelujen yhteydessä suoraan maahan.

GROWO vermikompostinuutetta on kaiken kaikkiaan erittäin näppärä käyttää, mutta pientä ennakointia se vaatii ainakin sellaisessa taloudessa, jossa vedessä on mukana klooria. Tällöin pitää lannoitukseen käytettävä vesi muistaa seisottaa 24-48 tunnin ajan ennen GROWOn lisäämistä, jotta saavutetaan paras mahdollinen lopputulos.

Veden seisottua vähintään vuorokauden verran vermikompostinuutetta lisätään ohjeessa kerrottu määrä ja liuos käytetään välittömästi.

Vermikompostinuute vihanneksille sopii Luomulaaksoon

Olen käyttänyt GROWO vermikompostinuutetta vihanneksille sekä suihkuttamalla että kasteluvedenyhteydessä. Ensi keväänä haluan ehdottomasti kokeilla sitä myös siementenkäsittelyyn ennen kylvöä sekä maaperän käsittelyyn maanmuokkauksen yhteydessä. Tuumin myös, että olisi mukavaa kokeilla myös hedelmäpuille ja kukille tarkoitettuja tuotteita.

Kun kurpitsat, tomaatit ja kurkut olivat puolessa välissä 2 metriä korkeaa säleikköäni, suihkuttelin niihin yhteensä litran verran liosta, mutta nyt kun kasvit ovat kiipeilemässä jo katossa saakka, käytän kerralla n. 2 litraa liuosta.

Nyt kesän aikana ehdoton suosikkini onkin ollut kasvien suihkuttelu aamutuimaan, sillä silloin on vielä viileämpää eikä pihassa käy tuuli.

Kasvien suihkuttelu GROWOlla on itse asiassa ihanan rentouttavaa. Laitan herättyäni uutteen seisotettuun veteen ja kaadan suihkupulloon. Sitten hipsin yöpaitasillani suihkutelemaan kasvejani aamuauringon säteiden herätellessä kasvimaatani. Nautin uudesta, silmiään vielä hierovasta päivästä ja hengitän sisääni uutta kasvunihmettä täynnä olevaa ilmaa.


GROWO löytyy somesta niin Facebookista kuin Instagramistakin. Ota kanavat seurantaan!


GROWO vermikompostinuute ravitsee kasveja

Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.