Blogiyhteistyö,  Elintarvike,  Kokemuksia luomu-/ekotuotteista,  Luomu,  Luomutila

Gobbas Gårdin luomuherkkuja

Vuoden alussa minulla oli ilo saada tutustua Gobbas Gårdin ylpeyteen: kylmäpuristettuun neitsytrypsiöljyyn, jonka erinomaisuus on ollut jo hyvin tiedossa mm. Askissa, Olossa, Nokalla sekä Juuressa. Ja onpa hyvä kello kilkautellut sanan kyseisen artesaaniherkun olemassa olosta myös  monen foodienkin korviin.

Gobbas Gårdin luomuherkkuja

Gobbaksen luomutila sijaitsee Myrskylässä, noin 80 kilometrin päässä Helsingistä ja tilalla on pitkät perinteet, sillä maita on viljelty aina 1600-luvulta lähtien. Nykyinen isäntäpari on pidellyt sukutilan ohjaksia aina 2005 vuodesta lähtien.

Gobbaksen luomutilan emäntä, Aira Sevón kertoi tilan tuottavan artesaanirypsiöljyn lisäksi myös muita vähintään yhtä herkullisia  tuotteita, sillä valikoimista löytyy niin luomuhärkäpapua, luomuhernettä, luomuviljoja sekä luomuperunoita ja luomuparsaa.

Viljoista valikoimissa ovat niin ohra, vehnä kuin erikoinen Gotlannin kevätspeltti, josta tila tuottaa niin viljariisiä, spelttijauhoa kuin hiutaleitakin – ja kaikki tietenkin luomuna!

tuote_gobbasrypsi02

Omat silmäni huomasivat valikoimissa hauskan, värisilmää viehättävän kokonaisuuden, juhlakauden perunalajitelman, joka olisi oiva lahja jollekin ruokaharrastajalle.  Valikoimissa on niin  gourmetlajikkeita kuin vanhoja perinteisiäkin.  Valkoisia, keltaisia, oransseja, punaisia, sinisiä ja vieläpä kaksivärisiäkin perunoita tyylikkäässä paketissa! Tällaisen ruokalahjan valitessaan tulee samalla antaneeksi jotain, joka ei jää hyllyyn pölyttymään vaan tulee hyötykäyttöön  ja samalla tuo työtä kotimaiselle viljelijälle. Aika mahtava yhtälö!

tuote_gobbasrypsi03

Mutta entäpä tuo meille matkannut tuoksuvainen rypsiöljy? Lahjaksi sopivaa ehdottomasti sekin!  Pullo on tyylikäs. Kaunis ja linjakas sekä erinomaisesti käteen sopiva, mitä ei voi sanoa läheskään kaikista kaupan olevista öljypulloista. Lisäksi korkin alta paljastuva kätevä kaatonokka on ison plussan arvoinen, sillä öljyn kaataminen on sen ansiosta huomattavasti helpompaa ja siistimpää.

Ja se maku ja tuoksu! Korkin avatessa nenään leijailee pähkinäinen tuoksu ehkä yllättävänkin voimakkaana. Maku ei olekaan sitten niin voimakkaan pähkinäinen vaan makunystyröitä hivelevän pehmeä, jolloin muutkin ruoka-aineet pääsevät oikeuksiinsa.

Gobbas Gårdin artesaanirypsiöljy antaa tilaa muillekin mauille menettämättä omaa paikkaansa lautasella.


web analyticsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.