Elintarvike,  Kokemuksia luomu-/ekotuotteista,  Luomu

Gluteeniton luomu sitruunakakku

gluteeniton luomusitruunakakkuGluteenittomia tuotteita tulee harvemmin kokeiltua olivat ne sitten luomua tai eivät. Tällä kertaa sattui poikkeus ja kaupan vähäisen valikoiman sekä hätätilanteen vuoksi ostimme autoon mukaan Schnitzerin valmistaman gluteenittoman luomu sitruunakakun. Valitettavasti kuva on vain pakkauksesta eikä itse tuotteesta, mutta ainoa, mitä oli jäljellä kameran ollessa käsillä, oli muovikääre. Ja sekin vain siksi, että se säästettiin juuri kuvausta varten.

Yleensä gluteenittomat tuotteet eivät ole hirveän herkullisia. Ne rikkoutuvat helposti ja maistuvat monesti varsin kummallisilta, jauhoisilta tai muuten vain omituisilta. Aikanani olen gluteenittomiakin tuotteita kokeillut, kun reilu 12 vuotta sitten vatsaoireet olivat pahat ja niskaan putosi keliakiaepäily tutkimuksineen päivineen.

Gluteenittomissa tuotteissa on monesti se ongelma, että ne sisältävät esimerkiksi riisijauhoa, maissijauhoa, maissitärkkelystä ja välillä soijaakin. Kaikki nuo voivat sisältää enemmän tai vähemmän gm-ainesosia. Tavanomaisesti tuotetut gluteenittomat tuotteet saavat siis omasta puolestani jäädä aina hyllyyn ja toivonpa hartaasti, että lääkärin uhkaama “keliakia puhkeaa sitten joskus myöhemmin, koska verikoenäyte oli positiivinen”- lause ei tule koskaan toteutumaan.  Luomuiset gluteenittomat ovat sitten ihan eri juttu. Onneksi luomuvaihtoehtojakin jo löytyy aika hyvin ja jopa useampia. Monessa S-ryhmän ja K-ryhmän kaupassa on aika hyvä valikoima, mutta *Hyvinvoinnin Tavaratalon keliakiapuoti* on myös varteen otettava vaihtoehto. Sieltä löytyy aika hyvin gluteenitonta luomua.

Autossa natustamamme Schnitzerin sitruunakakku ei tarjonnut mitään uutta, mutta pienen kaupan valikoimissa se oli piristävä lisä ja pelasti takapenkkiläiset nälkäkuolemalta. Jos etsii luomua pieniltä paikoilta pitää olla valmis joustamaan ja hyväksymään sitruunakakku ruokana, koska muuta vaihtoehtoa ei ole. Lapset eivät tosin valittaneet tästä odottamattomasta käänteestä ja toivoivat, että joskus muulloinkin sattuisi vastaava hätätilanne. ☺

Mainittakoon myös, että kyseinen sitruunakakku maistui sitruunaiselta, oli ihan hyvä gluteenittomaksi kakuksi ja niin monen gluteenittoman tuotteen tapaan  äärettömän muruavainen ja siten varsin inha tuote takapenkkiläisten mutusteltavaksi – paitsi jos pitää paljon auton imuroinnista.


shopify analytics ecommerce
trackingSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.