Elintarvike,  Kokemuksia luomu-/ekotuotteista,  Luomu,  Luomu/Ekokauppa

Ecuadorilainen Pacari-suklaa tuli tutuksi Lähiruoka ja Luomu messuilla

Ecuadorilainen Pacari-suklaa Lähiruoka ja LuomumessuillaEcuadorilainen Pacari-suklaa tuli tutuksi Lähiruoka ja Luomu messuilla. Pidän tummasta suklaasta ja juuri siksi luomuinen Pacari-suklaa oli mukava uusi tuttavuus ja yksi niistä parhaista jutuista, jotka kohta parin viikon takaisilta messuilta tulin bonganneeksi.

Pacari-suklaa on yhden perheen omistama yritys, joka tuottaa ja valmistaa  suklaat alusta loppuun saakka paikan päällä Ecuadorissa työllistäen  paikallista väestöä. Enter Ventures tuo maahan ja myy heidän tuotteitaan täällä Suomessa.  Mukava on huomata arvojen olevan kohdallaan suklaapolun täälläkin päässä. Enter Venturesin verkkokaupan Wellnessboxin sivuilta selviää yrityksen filosofia. He haluavat tietää, mistä heidän myymänsä tuotteet tulevat, kuka niitä tuottaa ja miten niitä tuotetaan. Onpa Enter Venturesin Antti käynyt ihan paikan päälläkin katsomassa, miten suklaaherkut  Ecuadorissa tehdään. Hienoa omistautumista asialle sanoisin!

Heidän blogistaan selvisi sekin, että samalla reissulla  tuli tarkastettua myös Kiwa-kasvislastujen tuotanto. Kiwa-sarjalla näyttää olevan myös Non-GMO Project Verified seal, joka taitaa Suomessa myytävissä tuotteissa olla aika harvinainen. Ainakin itselleni tämä oli ensimäinen kerta, kun sellaisen näin. Yhdysvalloissa merkki tuntuu olevan selkeä ja luotettava tapa merkata GMO-vapaat tuotteet ja rapakon takana kampanjoidaankin ahkerasti GM-tuotteiden merkitsemisen puolesta.  Nuo juureslastut täytyy kyllä ehdottomasti kokeilla ihan itse jossain välissä!

Ecuadorilainen Pacari-suklaa Lähiruoka ja LuomumessuillaPääsiäisviikolla istuimme siis alas ja maistelimme monia eri suklaisia makuja. Messuilta hankitut luomusuklaat availtiin yhteistuumin ja jokainen sai sanoa oman painavan sanansa. Koko perhe oli liikuttavan yksimielinen päätöksessään. Kaikista maisteluun päätyneistä Pacari-suklaan mainioista mauista  suosikiksi nousi vuonna 2012 International Chocolate World Goldin voittanut sitruunaruohosuklaa, joka hurmasi jokaisen maistajan ihanalla sitruunaisella maulla, joka oli täydellinen kumppani tummalle suklaalle.  Ei ihme,  että International Chocolate Awardsin raatikin päätyi palkitsemaan juuri tämän suklaan voittajana. 🙂

Jopa perheemme ainoa tummaa suklaata karsaasti katsova jäsen piti Pacarin suklaalevyistä. Hän ei tosin osannut valita suosikkiaan kirsikkaisen ja sitruunaruohon välillä, mutta sillä ei liene väliä. Mainittakoon kuitenkin, että kirsikkasuklaan hedelmäinen makuvivahde kirvoitti vannoutuneen tumman suklaan vastustajan suusta kuolemattoman kommentin: ”Paras tumma suklaa ikinä! Onko sitä lisää!” Onneksi oli. 😀

Pacari-suklaa ei ole pistävän makuista niin kuin moni tumma suklaa vaan siinä on tummuudesta huolimatta suloisen pehmeä vivahde, joka on ilmeisesti juuri se, joka oman pienen tumma suklaa vastustajammekin sydämen sulatti. Tämä voi olla myös juuri  se suklaa, jolla maitosuklaan ystävät käännytetään tumman suklaan maistelijoiksi.

Ecuadorilainen Pacari-suklaa Lähiruoka ja Luomumessuilla

Pacari-suklaata löytyy monen makuisena. Single region suklaita on kolme eri vaihtoehtoa: Esmeraldas, Los Rios ja Manabi.  Kaikissa kolmessa on eri prosentit kaakaota ja jokainen oli herkkua! Messuilla suklaalevy valikoima oli suurempi kuin ainakin tällä hetkellä Wellnesboxin nettikaupassa. Tällä hetkellä verkkokaupasta löytyy noiden aluesuklaiden lisäksi viikunasuklaata, chilisuklaata, sitruunaruohosuklaata sekä useampaa erilaista raakasuklaata, jotka nekin maistuivat vallan mainioilta ja houkuttelevat varmasti kokeilemaan.  Toivottavasti valikoimiin päätyy myös se kirsikkasuklaa, vaikka kylläpä tuolla viikunaisella versiollakin ilokseen herkuttelee – sitruunaruohosta nyt puhumattakaan!

Wellnessboxilla näytti olevan myynnissä suklaiden ja juureslastujen lisäksi myös kahvia, teetä sekä erilaisia raakapatukoita. Tuotteita voi ostaa jälleenmyyjiltä tai Enter Venturesin  Wellnessbox-verkkokaupasta, josta tilatut tuotteet voi noutaa Enter Kaffe-Kisahallilta Helsingistä tai tilata postitse kotiin. Ilman postikuluja selviää, jos tuotteet noutaa tai tilaa yli 40 eurolla. Ei paha minusta. Jahka tämä varasto on syöty loppuun niin voipi olla, että täytyy tehdä uusi tilaus, jotta ei ihan ilman herkkuja jäädä. 😀 Meilläpäin kun ei ainakaan toistaiseksi yksikään kauppa näitä mahtavuuksia valikoimissaan pidä.

Kannattaa ehdottomasti käydä kurkkimassa Wellnessboxin sivuja ja blogia, josta selviää monta mielenkiintoista seikkaa matkasta Pacari-suklaan kehdossa Ecuadorissa.

Mainittakoon myös, että Pacari-suklaaseen liittyen on tulossa arvonta, mutta tällä kertaa todennäköisesti Facebookin puolella! Lisää siitä myöhemmin tällä viikolla. Kannattaa siis tykätä Luomulaakson FB-sivusta niin ei mene suklaauutiset sivu suun! 😀

Ecuadorilainen Pacari-suklaa Lähiruoka ja Luomumessuilla
WellnessBoxin iloiset suklaakauppiaat kuvattuna Lähiruoka&Luomu messuilla. 🙂


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.