Puuroperjantai,  Ruokakorin Reseptit,  Valikoidut

Aamu alkaa kahvipuurolla

Kahvipuuro lienee meidän perheemme kestoherkku. Mikä olisikaan (jopa perheemme kahvittomille) parempi tapa saada aamu käyntiin näin kesälomien jälkeen, kun kello pärähtää soimaan turhan aikaisin ja silmät rutistuvat vielä mieluummin kiinni ja toivottelisivat aamuauringon jo hiukan kelmeät säteet muille maille.

Herättävä kuitenkin on ja luomupuurotreenien yhä jatkuessa (joskin maailmanennätyspäivä on jo ihan nurkan takana)  olikin paikallaan keitellä muutama erilainen kahvipuuro joukon jatkoksi ja aamutkin alkoivat muuttua vähän vähemmän tuskaisiksi pienen kofeiiniannoksen myötä.

Asiaa auttoi sekin, että olin taannoin saanut BestBitesin ihastuttavan paketin mukana tuoksuvaisen paketin luomuista Juhla Mokkaa, johon on tullut yhdet jos toisetkin kahvipuurot keiteltyä. Tuon kahvipaketin siivittämänä piti kipaista kauppaan noutamaan lisää luomukahvia  ja melkein huomaamatta oli reseptipinkka kasvanut taas muutamalla uudella reseptillä, joista nyt ajattelin osan jakaa teidänkin kanssanne, sillä mikäpä laittaisi aamusella paremmin käyntiin kuin kahviin keitetty kaurapuuro, joka on maustettu mieluisilla mausteilla.

Tälläkin kertaa reseptit ovat noin neljälle hengelle. Halutessaan voi reseptissä mainitun veden tilalla käyttää myös maitoa, joka pehmentää kahvin makua puurossa.

Aamu alkaa kahvipuurolla

Kanelinen kahvipuuro

Kaneli sopii kahviin paremmin kuin hyvin. Äitini tapaakin monesti tupsauttaa sitä sirottimesta suoraan kahvimukiinsa ja täytyipä sitä sitten kokeilla ihan puuroonkin. Tällä reseptillä ei voi mennä metsään, sillä kaneli ja kahvi muodostavat suloisen makusinfonian. Lisäile kanelia erissä ja hae omiin makunystyröihisi sopiva mausteen määrä. Huomasimme nimittäin puuroa keitellessä, että meilläkin mielipiteet kanelin määrästä jakaantuivat aika paljonkin. Yksi halusi vain häivähdyksen kanelia kun taas toinen kaipasi kunnon tujausta lempimausteestaan. Siksi olikin hurjan vaikeaa kirjoittaa reseptiin sopivaa mausteen määrää. Näinhän se taitaa olla usein miten  ruokaa laittaessa. Makuja on monenlaisia.

n. 2, 5-3 dl  luomukaurahiutaleita tai luomuohrahiutaleita
5 dl keitettyä luomukahvia
5 dl vettä
1-2 tl luomukanelia (tai maun mukaan)
1 tl suolaa
n. 10 tl luomusokeria (tai muuta makeutusta)
loraus luomuhunajaa puuron päälle

1. Keitä kahvi (6 dl vettä ja 4 kahvimitallista kahvia, niin saat tarvittavan määrän valmista kahvia puuroon. )
2. Laita kattilaan keitetty kahvi, hiutaleet ja vesi sekä suola.
3. Lisäile kanelia pienissä erissä ja maistele matkalla.
4. Kiehauta ja anna hautua n. 20 minuuttia. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa kanelia tai sokeria/hunajaa.
5. Tarjoile  hunajan kera, joka kruunaa makuelämyksen.

juhlamokka

Kardemummainen kahvikaurapuuro

Kardemumma on mieluinen mauste kahvissa. Se maistuu kaneliversion tapaan niin pienille kuin suurillekin puuron ystäville ja totuttuun tapaan myös tämä kahvipuuro ihastuttaa niitäkin, jotka eivät kahvia tapaa juoda. Tämänkin reseptin kohdalla kannattaa aloittaa kardemumman lisäily hissukseen, niin saa varmasti juuri itselleen maistuvan makuyhdistelmän.

n. 2, 5-3 dl  luomukaurahiutaleita (kokeile myös tattarihiutaleilla)
5 dl keitettyä luomukahvia
5 dl vettä
1-2 tl luomukardemummaa (tai maun mukaan) 

1 tl suolaa
n. 10 tl luomusokeria (tai muuta makeutusta)

1. Keitä kahvi (6 dl vettä ja 4 kahvimitallista kahvia, niin saat tarvittavan määrän valmista kahvia puuroon. )
2. Laita kattilaan keitetty kahvi, hiutaleet ja vesi sekä suola.
3. Lisäile kardemummaa pienissä erissä ja maistele matkalla.
4. Kiehauta ja anna hautua n. 20 minuuttia. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa kardemummaa tai sokeria/hunajaa.
5. Tarjoile  tuoreiden tai pakastettujen mustikoiden kera.

luomupuuronme

Ensi perjantaina taas erilaiset puurot. Tule katsomaan, mitä silloin on tarjolla.

Aiempien viikkojen Puuroperjantai-postauksiin pääset tutustumaan näppärästi täällä. Tähän mennessä on maisteltu monenmoisia makuja aina kahvista valkosipuliin ja basilikaan sekä taateliin.

Tule mukaan tekemään Luomupuuron maailmanennätystä!


site stats
free web stats


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.