Blogiyhteistyö,  Eko,  Kokemuksia luomu-/ekotuotteista,  Koti/Keittiö

Bee’s Wrap korvaa muovikelmut keittiössäsi

Bee’s Wrapiin törmäsin ensimmäisenä jo tutuksi tulleessa Greenlilyn verkkokaupassa ja tuote vaikutti oitis sellaiselta, että halusin kokeilla sitä.  Bee’s Wrap on tehty luomupuuvillasta ja päällystetty mehiläisvahalla, jojobaöljyllä sekä pihkalla. Lisäksi mehiläisvaha ja jojobaöljy ovat luonnostaan antibakteerisia ja pitävät tuotteet tuoreina. Kuulostaa mahtavalta vaihtoehdolta muoville, jos minulta kysytään!

Bee’s Wrap sai alkunsa yhdysvaltalaisen äidin kasvavasta huolesta koskien muovin terveellisyyttä. Lopputuloksena olikin mahtava Bee’s Wrap!  Bee’s Wrapin kotoisesta syntyprosessista voi tarkemmin lukea lisää täältä.

Bee's Wrap korvaa muovikelmut keittiössäsi

Muovin käyttöä olemme vähentäneet vuosi vuodelta aina vain enemmän, sillä uutiset muovin haitallisuudesta eivät ole suinkaan menneet ohi. Luonnollisempi ja ympäristöystävällisempi vaihtoehto muoville oli tervetullut lisä arkeen.  Meillä Bee’s Wrap on syrjäyttänyt muovin keittiökäytössä lähes kokonaan. Toiveissa olisi, että jonain päivänä keittiömme pyörisi täysin ilman muovipusseja ja -kelmuja.

Ensimmäisenä avatessani Bee’s Wrapin pakkausta huomio kiinnittyi tuoksuun, joka leijui nenään suloisen pehmeänä. Itse asiassa jo pakkaukset tuoksuvat herkullisen hunajaisilta. Lempeä tuoksu onkin ihana osa Bee’s Wrapin käyttöä ja tuo ruuan käärimiseen ihan oman ulottuvuuden.

Bee’s Wrap on kestävä ja toimii hyvin erilaisten kulhojen päällä, mutta siihen kääri myös hyvin kokonaisen leivän, eväänsä tai vaikkapa hedelmän. Bee’s Wrap muotoutuu käsien lämmössä halutunlaiseksi ja siten sen saa vaikkapa kulhon suojaksi. Bee’s Wrap säilyttää halutun muodon.  Bee’s Wrapin voi pestä miedolla tiskiaineella sekä kylmällä vedellä ja jättää ilmavasti kuivumaan.  Ainakin meillä tämä on toiminut vallan hyvin ja olen varsin tyytyväinen tuotteeseen, joka tuo hunajaisella tuoksullaan ripauksen luksusta keittiön arkeen. Myönnettävä on, että alkuun “liinojen” lämmittely kulhojen ympärille ja ruokien suojaksi tuntui oudolta ja siihen piti hetki totutella, mutta hetken päästä Bee’s Wrapin käyttöä suorastaan odotti ja muovipussit unohtuivat laatikon perälle.

Bee's Wrap korvaa muovin keittiössäsi

Bee’s Wrapejä löytyy eri kokoja. S, M, L sekä lisäksi vielä vaihtoehto leivälle sekä eväille. Omassa kokeilussani oli leipäwrapin lisäksi pakkaus, joka sisälsi nuo kolme eri kokoa. Käyttöikää luvataan jatkuvassa käytössä suunnilleen vuoden päivät. Meillä nämä ovat olleet käytössä nyt parisen kuukautta ja hyvin toimivat edelleen.

Meidän taloudessamme kätevimmät olivat nuo isoimmat eli koko L sekä Bee’s Wrap leivälle. S koko oli vähiten käytetty, mutta se toimi mukavasti halki leikatuilla kasviksilla, mikäli sellaisia siis sattui jäämään. Yleensä niin ei useamman hengen taloudessa käy. 🙂 Bee’s Wrap toimii oikeastaan melkein mihin vain, mutta lihaa siihen ei suositella käärimään.

Kaiken kaikkiaan Bee’s Wrap on toimiva, ekologinen vaihtoehto ruuan suojaamiseen ja säilyttämiseen. Bee’s Wrap korvaa leikiten muovikelmut sekä -pussit ja tekee arkisesta askareesta jotenkin hauskemman niin tuoksullaan kuin kankaisuudellaankin.

Näistä en enää luovu!

Bee's Wrap korvaa muovin keittiössäsi

Osa tuotteista saatu blogin kautta, osa ostettu.

hit counterSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.


8 Comments

 • Tiina

  Hei! Miten nämä liinat ovat kestäneet käytössä? Ruohonjuuressa kait on, oletko nähnyt näitä muualla? Terveisin TiV

  • Luomulaakson Maria

   Anteeksi vastauksen viivästyminen, TiV

   Liinat ovat kestäneet hyvin käytössä ja niitä on myynnissä useissa verkkokaupoissa ja ekoliikkeissä. Ruohonjuuressa tosiaan myös. Tarkemmin en osaa nyt sanoa, mistä kaikkialta niitä löyty. Hinnoissakaan ei ole ollut suuria eroja.

 • Merja-Riitta Laurila

  Valmistamme mehiläisvahakääreitä- ja pussukoita käytetyistä kankaista, jolloin vanhoille nostalgisille pussilakanoillekin saadaan lähes ikuinen elämä. Käyttämämme mehiläisvaha on elintarvikelaatua ja tuotteemme täyttää elintarvikepakkauksille asetetut vaatimustenmukaisuudet. Valmisis tuote on saanut hyväksynnän Ruokaviraston vaatimusten mukaisissa mikraatiotesteissä. Ensimmäiset pussukat ja kääreet laitoin juuri myyntiin Rekoon. Kiva nähdä, miten kotimainen mehiläistarhaajan tuote, jonka tuoteturvallisuusasiat ovat kunnossa pärjää ulkolaiselle tuotteelle. Meidän ideamme on juuri se käytettyjen kankaiden järkevä köyttö kotitalouksissa.

  Tiesittekö, että kääreestä saa uuden veroisen, kun pesun jälkeen laittaa sen silityslaudalle kahden leivinpaperin väliin ja silittää kuumalla silitysraudalla, jolloin vaha imeytyy uudelleen kuluneisiin kohtiin. Pussukan voi käsitellä samalla lailla laittamalla leivinpaperin palan myös pussukan sisälle.

  • Luomulaakson Maria

   Onpa ihanaa kuulla tällaisesta kotimaisesta tuotteesta! Kuulostaa kaikin puolin hyvältä ja tuo pussilakanoiden kierrätys näihin on upea juttu. Kävin kurkkimassa jo vähän verkkosivujanne ja täytyy sanoa, että etenkin tuo pussukka vaikuttaa todella mielenkiintoiselta ja erittäin monikäyttöiseltä. Toivottavasti moni löytää tuotteenne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.