Luomulaakson Bataatti-peruna-porkkanalaatikko
Joskus monta vuotta sitten maistoinyhtä kaupan bataattilaatikkoa ja muistikuvieni mukaan se oli ihanan makea ja samettinen. Bataatti maistui juuri sopivasti, mutta pystyin erottamaan myös porkkanan ja perunan maut.
Nyt aloin todenteolla säveltää omaa reseptiä käytyäni ensin kurkkimassa, mitä tuohon muistojen kultaamaan laatikkoon oli laitettu.
Lopputuloksesta tuli aikamoisen herkullinen. Ei ihan samanlainen kuin kaupanversio vaan jopa parempi! Tästä joulusta eteenpäin saakin tämä laatikko täydentää jouluruokien kirjoa pöydässämme. Makeutta voi säätää mieleisekseen lisäämällä tai vähentämällä siirappia.
Bataatti-peruna-porkkanalaatikko
n.1200 g bataattia
n. 600 g perunaa
n. 500 g porkkanaa
suolaa
n. 140 g (1dl) siirappia (tai maun mukaan)
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
n. 100 g voita
n. 2 dl kermaa tai maitoa
1. Pese, kuori, paloittele bataatit, perunat ja porkkanat.
2. Keitä kypsiksi. (muista suola keitinveteen)
3. Soseuta bataatit, perunat ja porkkanat. Jos haluat samettista laatikkoa puserra sose siivilän lävitse. Survin riittää jos pieni sattuma siellä täällä ei haittaa.
4. Lisää joukkoon kerma, siirappi, sulatettu voi, munat ja jauhot. (Käytä halutessasi jotain muuta jauhoja.) Sekoita hyvin.
5. Kaada vuokiin ja paista 175 asteessa 1,5 – 2 tuntia tai kunnes koostumus/väri on sopiva.
KUVAT: ylempi Juno Jo on Unsplash
alempi Photo by Louis Hansel @shotsoflouis on Unsplash
Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.
Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.