Joulu

Jouluvalmisteluja

Kuva_suklaapukit1Jouluvalmistelut alkavat olla hyvässä vauhdissa. Lanttulaatikko tehtiin aiemmin viikolla ja laitettiin pakastimeen odottamaan aattoa. Laatikoita on hyvä tehdä jo valmiiksi niin sitten joulusta jaksaa paremmin nauttia eikä viimeinen viikko ennen joulua ole kamalan täynnä kaikkea. Väsyneenä ei jaksa nauttia tuikkivista tähdistä, kuusenpalloista ja viimeistään aamukuudelta hihkuvista lapsista, jotka ovat löytäneet pukin tuomat paketit kuusen alta. Aamut ovat niitä hetkiä, jolloin mietin kaiholla niitä perheitä, joissa lahjat jaetaan jo aattoiltana. On siinä puolensa, mutta me päädyimme omaan kaksi kolmi päiväiseen jouluumme ihan syystä ja tänäkin päivänä pidämme vaihtoehtoa meille sopivimpana. Näin en kukaan kuormitu liikaa ja vältetään turha pahaolo, itku ja hammasten kiristys. Ja näin aistiyliherkkyyksillä varustetutkin nauttivat joulunpyhistä eikä olo muutu ihan kammottavaksi.

Suklaiset joulupukit saapuivat meille hyvissä ajoin Saksasta ystäväni lähettäminä! ne ovatkin lasten ensimmäiset suklaiset joulupukit ikinä! En tiedä, mikä on tilanne nykyisissä kivijalkamyymälöissä luomusuklaisten joulupukkien osalta, mutta ainakaan verkkokaupoissa en ole niitä nähnyt. Onneksi on ihana ystävä.

Joulukinkku haettiin jo marraskuun puolella Kiven Säästöpossusta juuri sinä myrskyisenä päivänä. Kinkun osalta päivä oli hyvä, mutta mikään muu ei sitten oikein mennytkään putkeen. Loppujen lopuksi päädyin  hakemaan possun yhdessä veljeni kanssa. Hyvinpä se sujui niinkin ja veljenikin pääsi ensimmäisen kerran kurkkaamaan, mistä hänenkin possunsa oikein tulee.

Joulu alkaa olla aika hyvässä vaiheessa jo, mutta yksi jouluhankinta vielä puuttuu. Joulukukka. Yhden sellaisen haluaisin taloon. Lapsuudessani meillä oli aina hyasintteja, mutta nykyisin niitä ei voi edes harkita. Niiden tuoksu tainnuttaa vielä toisessa päässä taloa ja hengittäminen on vaikeaa. Miten joku tuoksu voikin olla niin hyvä ja samalla niin paha! Joulutähti meillä on joskus ollut myöskin ja nykyisin siitä ei enää tule pahaa oloa toisin kuin aikaisemmin. Mutta talossa on taapero ja vaikka joulutähti ei nykytietämyksen mukaan olekaan ihan niin myrkyllinen niin haluaisinpa välttää ne mahdolliset ärsytysoireet, jotka saattavat ilmetä lehtien napostelun myötä.  Ja eipä se pikkuisen nakerreltu joulutähti kovin kauniskaan ole. No, pitänee ihmetellä mikä meille tänä vuonna kotiutuu vai ollaanko ilman. Taitaa se joulu tulla oli meillä joulukukkaa tai ei.


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.