Ajatuksia,  Arki

Ajatusten virtaa

Viikonlopun tapahtumat pyörivät vielä jonkin verran mielessäni ja näkee, että myös lapsilla on saman suuntaiset ajatukset. Tuntuu hurjalta, kun arki menee silmän räpäyksessä palasiksi eikä voi olla varma tuleeko se enää ehjäksi.

Turvallisuuden tunnettamme on koeteltu useaan otteeseen viimeisen kolmen vuoden aikana, joten tällaiset episodit elämässä vaikuttavat meihin kaikkiin aina aika syvästi.

Ne eivät hallitse elämäämme, mutta olemme oppineet, että elämässä asiat eivät aina mene suunnitellusti ja aamulla voikin joutua heräämään aivan toisenlaiseen todellisuuteen, kuin mille ilalla tuli toivottaneeksi hyvää yötä.

Omat ajatukseni ovat askarrelleet nyt monen asian kimpussa ja välillä ne ovat karanneet kauas hääpäiväämmekin. Mielessä on vilahdellut monenlaisia muistoja ja sitten yhtäkkiä myös ajatelma, joka löytyi kirjoitettuna myös hääkarkeistamme.

Ajatusten virtaa

Löysin sen ensimmäisen kerran monia vuosia sitten ja se tuntui juuri siltä ainoalta oikealta valinnalta tuohon tarkoitukseen. Minusta se sisälsi avioliiton ytimen.

Avioliittohan on yhteinen matka ja aviopuolisoilla olisi hyvä olla sama päämäärää sekä tietenkin tahtoa rakastaa  hyvinä päivinä, mutta etenkin niinä pahoina päivinä.   Kaikkihan jaksavat rakastaa hyvän sään aikaan, mutta entäpä, kun vastaan tulee murheita, sairastumisia ja arkea?  Silloin punnitaan, mistä aineksista yhteinen elämä on rakennettu.

Toisaalta koen, että olemme olleet hirveän onnekkaita kaikkien mutkiemme keskellä. Jos maailmassa on jaettu onnea jokaiselle samanverran niin luultavasti olemme oman määrämme jo kuluttaneet – ja ehkäpä lainanneet jo vähän toisiltakin. 😀

Ja toisaalta taas koen, että oikeastaan onnella ei ole asiassa mitään tekemistä. Kaikki on lopulta kiinni tahdosta ja siitä, että kuulee toisen ne hiljaisemmatkin viestit – jopa ne, joita ei ole puettu edes sanoiksi.

Vasta silloin, kun elämä heittää esteitä eteen ja rikkoo turvallisuuden tunteen, näkee toden teolla millaisessa parisuhteessa elää.web analyticsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.