Banaaninkuorikakku

Ihan ensimmäiseksi ei tullut mieleeni käyttää banaanin kuoria leivontaan, mutta kaivettuani ensin hiukan tietoa siitä missä niitä käytetään ja mitä ne sisältävät, alkoi ajatus kuorien käyttämisestä innostaa yhä enemmän. Ja yhtenä syynä oli myös luomubanaanien muutama viikko sitten noussut hinta. Hinta ei tunnu nyt ihan niin pahalta, kun kuoretkin menevät hyötykäyttöön eikä jätettä tule juuri nimeksikään. Hyvä on myös muistaa, että syömättä jääneet banaanin kuoret sopivat hyvin mm. ruusupensaille. Herkullinen banaaninkuorikakku niillä syntyy myös.

R_banaaninkuorikakku

Hetken suunnittelun jälkeen reseptistä tuli tämä ja  kakku maistuu muuten todella hyvältä eikä mieheni ollut ensin millään uskoa, että kakussa oli todellakin käytetty kuoria! Kuoret eivät tuo kakkuun samalla tavalla makeutta niin kuin itse banaani tekee. Maku on  pehmeä ja hiukan banaaninen, koostumus ihanan pehmeä ja kostea. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan ja pienentämään samalla jätteen määrää. Tämä todellakin on hyvää!!!

Aloita valmistelut huuhtelemalla luomubanaaninkuoret. Leikkaa kuorien kovat päät pois. Laita likoamaan vesiastiaan. Vaihda vesi kerran päivässä niin kauan, että viimeinen vaihtovesi on kirkasta. (Liotusveden voit käyttää kukkien kasteluun. ) Tähän menee 3-4 päivää.

Surauta banaaninkuoret soseeksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sauvasekoitinta käytettäessä kannattaa ensin paloitella kuoret pienemmiksi.

n. 400 g liotettuja luomubanaanin kuoria
200 g vettä
200 g sokeria
200 g voita
4 tl vanilliinisokeria
(4 tl appelsiinin kuorta)
3 kananmunaa
1 tl soodaa (kukkurallinen)
1 tl leivinjauhetta (kukkurallinen)
260 g-300 g  vehnäjauhoja

1. Lisää kattilaan baanaaninkuorisose, voi ja mausteet.
2. Keitä  kunnes nestettä on haihtunut niin, että seos näyttää löysähköltä puurolta. (Kovin vetinen seos vaatii enemmän jauhoja.)
3. Jäädytä seosta jonkin aikaa ja lisää vatkaten joukkoon kananmunat.
4. Sekoita jauhot, sooda ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne varovasti toisten aineiden joukkoon.
5. Kaada massa hyvin jauhotettuun (itse jauhotin reunat kaakaojauheella)  vuokaan ja paista 175 asteessa n. 55 minuuttia. Vuoasta riippuen voit jauhottamisen sijaan vuorata reunat leivinpaperilla.


banaaninkuorikakku

hits counter


3 vastausta artikkeliin ”Banaaninkuorikakku”

  1. Olen ällistynyt, että banaanin kuoriakin voi käyttää!!! Olen ajatellut, että ne on tosi kitkeriä tms. Tämä tieto täytyy pistää korvan taakse!

  2. Olin aika ihmeissäni ensin itsekin kuinka hyviä kuoret kakussa ovat. Uskomattomalta tuntuu, että edelleenkin nämä yleensä aina heitetään pois eikä hyödynnetä, vaikka maistuvat näin hurjan hyviltä! Tosin ihmiset kyllä tapaavat katsoa aika pitkään, jos kerron tekeväni banaaninkuorikakkua ja jotkut korjaavatkin, ettet nyt kai sentään kuorista! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *