Arki,  Ruoka

Leikkaan, liimaan reseptejä

Kuva_reseptejä1Viime viikon perjantaina pääsin vihdoin lääkäriin ja varpaalleni tehtiin operaatio, jonka pitäisi lopettaa tukisukkien mukanaan tuoma harmi. Pari viikkoa lääkäri lupasi leikkaushaavan parantelemiseen menvän ja koska jalalla on hankala kävellä niin päätin vihdoin laitella kuntoon lehdistä keräämäni reseptit.

Niinpä muutama päivä onkin mennyt pitkälti istuessa, lajitellessa reseptejä ja liimatessa niitä sitten vihkoihin. Toivoa sopii, että tulen muistamaan mitä kaikkea arkistoin talteen. No, toisaalta vihkot onkin tarkoitettu enemmänkin inspiraatioksi kuin varsinaiseksi reseptivarastoksi. Ruoka- ja leivontaohjeita on aina mukava lueskella.

Joka tapauksessa tämän päivän jälkeen laatikollinen reseptejä on paljon paremmassa ojennuksessa kuin kolme-neljä päivää sitten. Mukavampi niitä on katsellakin vihkossa.

Osan resepteistä laitoin  muovitaskuihin ja kansioon, sillä ne toimivat siten paremmin. Tuntui tyhmältä alkaa leikellä kokonaisia sivuja pienemmiksi, kun muovitaskuja oli kaapissa kasa käyttämättömänä.  Kansiostakin tuli varsin mukavan näköinen.

Reseptejä lajittellessa mieleen nousi idea paristakin leipomuksesta.  Toisen niistä pääsin touteuttamaan jo tänään. Lopputulos oli yllättävä ja herkullinen. Parasta reseptissä oli se, että se pienensi jätteen määrää, sillä leivonnaiseen käytin jotain jonka normaalisti olen surutta heittänyt kompostiin. Nyt melkein harmittaa, kun ajattelen sitä määrää herkkuja, joita kyseisellä aineksella olisi voinut leipoa! Lisää asiasta hiukan   myöhemmin tällä viikolla. 🙂


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.