Historialliset vaatteet/asusteet/ompelu

Valmis alushame – tai ainakin melkein

Ensimmäinen 1890-luvun hameeseen sopiva alushame on valmistunut. No, muutaman piston siihen voisi vielä tehdä, jotta vyötäröllä oleva hakassysteemi olisi parempi, mutta en taida ihan vielä viitsiä tehdä sitä loppuun. Hameen malli ei nimittän ole ihan se, mitä halusin. Se kyllä toimii, mutta ei ihan niin kuin suunnittelin. Niinpä tällä viikolla saksitaan uudet kappaleet kangasta ja testataan toista versiota, jonka mukaan sitten toivottavasti saadaan aikaan ihan oikeakin hame.

Kokeilin alushametta erään vanhan hameeni kanssa ja voi vain sanoa, että vaatteet tuntuvat ja näyttävät ihmeellisen erilaisilta kun ylleen on pukenut alushameen. Ja kahinakin on ihan mukava. 🙂 Alushameen myötä ihka tavallinen arkihame muuttuu jotenkin paljon ylellisemmäksi, vaikka alushameen kankaana onkin ihka tavallinen puuvillakangas. Tuskin maltan odottaa, että pääsen tekemään alushameesta paremman mallisen version! Päälihameesta sitten puhumattakaan! Tällä hetkellä tuntuu, että keskiaikaiset mallit siirtyvät hiukan taka-alalle ja tämän hetkisistä kankaista aletaan loihtia enempi tuota 1890-lukua. Aikaa ompeluun kaivattaisiin roppakaupalla lisää! Nyt aikaa napsitaan jo yöunistakin!


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.