Historialliset vaatteet/asusteet/ompelu

Artistiasu ja puvusta kuvia

Vaihteeksi päivitys vaatekaapin uumenista. Kyseessä on teetetty puku. Keravan Saviolla toimiva Artistiasu ompeli sen minulle piirretyn kuvan perusteella. Puvussa on  vaikutteita 1200-luvun asuista. Ja jälki on kertakaikkiaan upeaa! Tuntuu, että kyseinen yritys tekee melkein kaikkea maan ja taivaan välillä – ja todella hyvin! Muumiasuja, historiallisia asuja ja ihan vaikkapa tavalliset housut! Myöskin asiakaspalvelu ansaitsee oman saavillisensa kehuja!

Kuva_artistiasu1

 

 Artistiasu on siis ommellut punaisen puvun sekä siihen kuuluvan musta päällisen. Puvut toimivat varsin hienosti ihan erikseenkin, joten periaatteessa siinä tulikin sitten kaksi pukua, kunhan mustan päällisen alle pukee vaikkapa housut ja tunikan. Punaisen puvun kangas on sisustuskangasta ja puku onkin ihan kohtuu painava. Juhliessa tulee saaneeksi myös ihan hyvän annoksen liikuntaa. 🙂

Painon lisäksi puku on myös kohtuu lämmin ja onkin siksi lähinnä talvipuku. Kesäksi on varmasti hyvä olla jotain hiukan viilempää ja kevyempää.

Kalevala Korut viimestelevät asun. Vuosien varrella olen saanut niitä hankittua muutamia. Yleensä, kun pukua alettiin ommella katseltiin läpi jo hankitut korut ja käytiinpä vielä kurkkaamassa kaupan valikoimakin. Puvun ja korun piti todella sopia yhteen. Niinpä molemmat osat piti ottaa huomioon suunnittelussa.

Kuva_artistiasu2

Koska puku on välillä aika hintava (myös itsetehtynä), alkoi sen suunnittelu aina hyvissä ajoin.

Pidän myös monista keltti-aiheisista koruista. Nekin sopivat yleensä pukujen kanssa hyvin, mutta pronssiset Kalavala Korut tuntuvat silti paremmilta ja miellyttävät omaa silmääni enemmän.  Keltti-aiheiset korut ovat monesti hopeisia ja pidän enemmän pronssin lämpimästä sävystä.

kuva_viitta

Manitsin joku aika sitten, että ompelemani tekoturkisviitta valmistui. Autotallin loputtomasta sekamelskasta löytyi iso kasa tekoturkista ja sitä on yhä metritolkulla – useampaa eri väriäkin. Ajan kanssa selviää, mitä niistä syntyy. Seuraavaksi olisi kutenkin tarkoitus saada valmiiksi yksi alushame, johon testaan muutama ideaa ja sitten työ jatkuu joko ihan päällyshameeseen tai sitten aloitan keväisen viitan ompelun. Kangastakin löytyy varastoista yllättävän paljon…

Viittaan sopiva hattukin löytyi autotallin perkaamisreissulla ja sillä hetkellä kun sen näin, tiesin sen sopivan erinomaisesti viitan kanssa. Hattu on päätynyt meille joskus aikaa sitten ja muistan sen keikkuneen jossain laatikossa tai kaapin perällä. Nytpä tuli sillekin käyttöä. Kuva_artistiasu3

Minä siis todellakin pidän vanhoista vaatteista. Olen niissä paljon enemmän kotonani kuin uusissa.

Marian vaatekaapin etusivulle pääset tästä.


shopify analytics toolSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


2 Comments

  • Metsäntyttö

    Otinpa nyt tälläisen näitten sun upeiden vaatteiden katselukierroksen. Tämäkin puku, tulee ihan mieleen, että sopii erityisen hyvin joulun- ja muutenkin talviajan juhliin. On hieno mahdollisuus, kun on voinut kuvan perusteella teettää haluamansa. Tuo tekemäsi turkisviitta on myös kaunis.

    • Maria/Luomulaakso

      Ensimmäisen kerran tämä oli käytössä mieheni siskon häissä, sittemmin monessa muussakinnjuhlassa mm. nuorimmaisemme ristiäisissä. Kesäkayttöön ei kyllä käy, sillä on sen verran lämmin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.