Arki

Siivousinto kasvaa

Vähän aikaa sitten aloitettu suursiivouksen poikanen on kasvanut kasvamistaan ja nyt olen päässyt jo ikkunoihin saakka. Eilen olikin juuri sopiva ikkunanpesuilma.

Pakkanen pysyi poissa, aurinko oli sopivasti pilvessä ja sääkin oli mukavan leuto eli juuri sopiva hetki kipaista pihalle ja pestä nuo ruudut myös ulkopuolelta. Mukava tämä vuoden aika on ikkunanpesuun siksikin, että nyt eivät ikkunat enää haali itseensä peittävää kerrosta siitepölyä. Juuri pestyistä ruuduista sopiikin varmasti katsella maailmanmenoa hyvän tovin.

Ikkunanpesu ei ole lempipuuhaani tai ei ainakaan se ulkopuolten pesu. Ikkunoiden reunamilta pitää aina ensin muistaa poistaa hämähäkinseitit, jos ei halua niitä sitten kiinni ikkunanpesuvälineisiinsä. Tälläkään kertaa en muistanut tuota poistoa etukäteen tehdä. Ehkä ensi kerralla.

Siivousinto kasvaa

Yksi isompi mutka oli olla pesua aloittaessani. Taloudestamme löytyy mukava ikkunanpesuväline jatkovarrella. Toisessa päässä on pesevä osa ja toisessa päässä lasta. Pesevästä osasta puuttui varsinainen pesuväline eli minulla oli löytyvillä vain muoviosa, jonka päälle sujautetaan mikrokuituinen pesuosa. No, hetken aikaa tuumin, millä voisin tuon osan korvata, koska minulla ei ollut aavistustakaan, minne virallinen kappale oli pesusta tultuaan joutunut.

Sitten muistin edellisestä höyrymopistamme jääneet mikrokuituiset pesumoppiosaset, joissa oli vielä kiristys nauhakin. Kokeilin ja se sujahti oikein mukavasti muoviosan päälle ja sanoisinpa, että oli jopa tehokkaampi kuin alkuperäinen. Taidanpa tästä lähtien käyttää näitä, vaikka se alkuperäinenkin varmasti siivouskaapin nurkasta jossain vaiheessa löytyy.

Kyllä se vain on joskus uskomaton onni, että hukkaa tavaroitaan!

P.S. Muistakaahan osallistua tuohon Meidän viikonloppu-tapahtuman lippujen pika-arvontaan!

kuva_ikkunanpesu02


hit counterSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.


10 Comments

   • Maria/Luomulaakso

    Ikkunan pesua pitää tosiaan ehdotella sillä lailla sopivan varovasti – syystä tai toisesta nuo miehetkään ei pidä sitä kovin mukavan puuhana. 😀

    Kiva, kun vastasit haasteeseen. 🙂 Eikä niillä tosiaan ole aikataulua – vastaat kun kerkiät ja jätät vastaamatta, jos siltä tuntuu. 🙂 Mutta kiva, että vastasit. 😀 Käyn kurkkimassa heti, kun pikkuväki on unilla. Kirjoittaminen on vaikeaa, kun taapero roikkuu käsivarressa ja sanoo äiti noin sekunnin välein. 😀 Onneksi tyytyy roikkumaan ja siihen, että sanon aina hänen nimensä, kun ilmoille onkajahtanut uudelleen äiti. 😀 Sujuu se näinkin. 😀

 • 60luvunnahkahousut.com

  Mun suursiivoukset tuppaa olemaan myös niin että aloitan rivakasti ja sitten into loppuu. Ja taas seuraavalla kerralla aloitan suursiivouksen. Jatkuva suursiivous joka keskeytyy aika tiuhassa tahdissa. En koskaan saa suursiivousta kerralla valmiiksi 🙂 Ikkunat onneksi sain pestyä ja siitä on hyvä taas jatkaa. Joskus!

  • Maria/Luomulaakso

   Tuskin se niin kovin vakavaa on. Ehtiipä sen lopetella myöhemminkin enkä ole aina niin varma tarvitaanko varsinaisesti suursiivousta. Kun siivoaa säännöllisesti ei sotkua pääse kasautumaan. Suursiivous on minusta hauska lähinnä siksi, että sitten hetken aikaa kaikki on ihan tiptop. 🙂 Vähemmälläkin kyllä pärjää. 🙂 Ihanaa päivää!

 • Napamassu- Mami

  Mistähän sitä itsekin saisi ikkunanpesu draivin päälle 😀

  Me asumme katutasolla, ja murr kuika meidän ikkunat menee likaiseksi jo pesusta seuraavana päivänä.

  Josko joulusiivous alkaisi pikkuhiljaa hiipiä meidänkin huusholliin.

  • Maria/Luomulaakso

   Anteeksi. olen ihan kamalan myöhässä kommentteihin vastaamisen kanssa. Ihan hävettää. Viime viikon uusi REKO, ELMA-messut ja oppera eivät yhtään nähentäneet kiirettä, mutta nyt hekä jo vähän helpottaa ja pääsen normaaleihin arkirutiineihin taas kiinni ja ehkä lopettamaan tuon suursiiouksenkin! 😀 Kesken se nimittäin kaiken tämän keskellä jäi! 😀 Ihanaa viikko! Tulen taas pian kyläilemään blogissasi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.