Leivonta,  Muffini,  Ruis,  Ruokakorin Reseptit

Rukiiset banaanimuffinit

Rukiiset banaanimuffinit

Tänä aamuna banaanikulho näytti surulliselta ja meidän tapauksessamme se tarkoittaa todella tummia banaaneja, sillä meillä on omasta takaa syöjä sellaisille normitummille. Itse asiassa tuntuu siltä, että jokaisella perheenjäsenellä on mielipide siitä, milloin banaanin kypsyysaste on juuri oikea. Toisin sanoen meiltä ei yleensä löydy näin tummia banaaneja, mutta koska tilanne oli päässyt näin onnettomaksi äitymään niin päätin tehdä rukiisia banaanimuffineja. Ihan piti jo kaivella muistilokeroita, että muisti reseptin, kun edellisestä kerrasta oli niin kauan aikaa. Lopputulos tuntui oikealta, joten en varmaan unohtanut mitään todella oleellista.

Ruis maistuu muuten todella hyvältä näissä. Olen itse asiassa monesti pohtinut, miksi kaikessa leivonnassa aina käytetään valkoisia vehnäjauhoja. Ruis toimii monesti hyvin ja maistuu jopa paremmalta! Muffineissa ei kaivata sitkoakaan, joten vehnäjauhot on helppo vaihtaa ruisjauhoiksi.

Nämä muffinit eivät ole megamakeita ja niissä on yhdistynyt ihanasti banaanin ja inkiväärin maut ja appelsiinimarmeladi tuo joukkoon vielä oman herkullisen säväyksen.  Muffinit voi syödä sellaisenaan tai koristella vaikkapa hillotuilla appelsiininkuorilla, jotka viimeistelevät maun ja tuovat mukavaa rakennettakin. Myöskin hillottu inkivääri toimii mainiosti.

Rukiiset banaanimuffinit

300 g ruisjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
1-2 tl inkivääriä
n. 100 g intiaanisokeria
n. 300 g (n. kolme banaania)
1,25 dl piimää
2 munaa
n.70 g voita
n. 4  kukkuraista ruokalusikallista appelsiinimarmeladia (tai sen verran kuin purkin pohjalle on sattunut jäämään 😀 )

1. Sulata voi kattilassa ja lisää siihen appelsiinimarmeladi. Sekoita.
2. Vatkaa munat ja piimä kulhossa.
4. Sekoita toisessa kulhossa kuivataineet keskenään.
5. Lisää maito-muna seos, voi-marmeladiseos sekä banaanit kuivien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti sähkövatkaimella. Banaanit menevät pieniksi paloiksi samalla. Jos sekoitat lusikalla paloittele banaanit ensin.
6. Lusikoi massa 12 koloiseen muffinivuokaan, joka on voideltu. Paista n. 200 asteessa n. 25 minuttia tai kunnes tikkuun ei tartu taikinaa.

Rukiiset banaanimuffinit

web analytics



Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.